Østerrikeren Vincent Kriechmayr var favoritt både hos de norske legendene Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus på forhånd og vant foran Romed Baumann, Alexis Pinturault og den regjerende verdensmesteren Dominik Paris. Jansrud ble nummer 12, et drøyt sekund bak Kriechmayr.

Været har utsatt starten på VM, og løypa i Cortina var ukjent for kjørerne, da den ikke ligger i verdenscupen til vanlig.

Som om ikke det var nok - mellom besiktigelsen og starten vannet arrangørene i løypa, og dermed ble det helt andre forhold.

– Jeg er overrasket over hvordan det var i dag. De endret løypa ved å vanne etter besiktigelsen. Jeg mente det så okay ut før. Vi fikk beskjed, men de valgte å lage mer is. Det må FIS svare for. Trist for meg å få den døren i trynet som har slitt på is i det siste, sier Kjetil Jansrud til VG.

– Men skal du bli verdensmester, må du være god både på snø og is.

– Jeg møtte ikke helt opp, fastslår veteranen til NRK, og sier at «det ble litt Kitzbühel/Garmisch-forhold» etter vanningen.

To steder han leverte skuffende resultater i januar.

De tre første løperne, Christian Walder, Loïc Meillard og Mauro Caviezel hoppet seg alle ut av super-G-løypa. De klarte ikke den blå porten etter Vertegine-hoppet.

– Med fullt trykk klarer de ikke den svingen, fastslår Marius Arnesen på NRK-sendingen.

De andre løperne så det hele på tv-skjermen ved start og kunne dermed justere seg noe inn. Kjetil Jansrud hadde en fordel som kom med start nummer 11.

– Det er en del av gamet, fastslår Kjetil Jansrud til NRK. Seks av de 16 første løperne kjørte ut.

– Det er typisk for super-G i en ny trasé, sier Lasse Kjus på NRK-sendingen.

– Jeg ville bare komme med gjennom den porten, sier gullvinner Kriechmayr til NRK.

Han fikset det vanskelige partiet på en bra måte - til tross for at han kom allerede på start nummer fem. Til da hadde bare én løper kommet til mål.

3. plass i Val Gardena er sesongens beste resultat for Jansrud, og han har ikke vunnet på over ett år. Det var i italienske Val Gardena han fikk vinterens to oppturer i og med at han ble nummer fire i utfor. I super-G har han ellers 6. plasser fra Bormio og Val d’Isere.

– Mye kan snu i VM. Både jeg og laget pleier å være gode i mesterskap, så det kan fort gå veien, sa Jansrud til VG på forhånd.

Jansrud er regjerende verdensmester i utfor etter seieren i Åre i 2019.

Skadene til Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted har sitt preg på Norges herrelag på fartssiden denne vinteren.

Debutanten Henrik Røa (25) kjørte fra startnummer 38 fram til en sterk 17. plass. Han kjører på egne ski i super-G, men skal i utfor låne utstyret til superstjernen Dominik Paris etter som begge kjører på samme skimerke.