Rekorddrømmen lever for Magnus Carlsen

Verdensmester Magnus Carlsen ble presset av unge Kirill Aleksejenko, men kom aldri i virkelig trøbbel.

Publisert:

Magnus Carlsen spilte remis i turneringen på Isle of Man torsdag. Her fra sommerens Norway Chess-turnering. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

  • NTB

Carlsen spilte remis med svarte brikker på Isle of Man torsdag. Etter fire timer ved brettet og 55 trekk ble spillerne enige om remis.

Carlsen var lenge på defensiven mot sin 22-årige motstander, men i et tårnsluttspill skaffet han seg et materielt overtak med to bønder mot én. Han prøvde å utnytte det da han avslo et tilbud om remis, men det var aldri virkelig utsikt til seier.

– Da følte jeg meg rolig, for angrepet var lett å avverge, sa Aleksejenko til arrangøren.

Han fortalte at han spilte fotball med Carlsen på hviledagen onsdag.

Les også

Pappa Carlsen om sønnens elleville rekke: – Skal ha ganske mye klaff for å gjøre det igjen

– Det var et russisk lag mot et norsk lag. Vi tapte, og selvsagt var Magnus den mest imponerende spilleren, sa russeren, som var svært opptatt av ikke å tape ved sjakkbrettet etter å ha brutt 2700-grensen i ratingpoeng.

– Jeg er veldig glad for å ha greid det og ville ikke miste det ved å tape i dag, sa han.

Carlsen hadde vunnet sine to foregående partier i turneringen. Det sjuende partiet ga remis nummer fire, mot tre seirer. Hans rekke med langsjakkpartier uten tap er nå oppe i 97, og han er bare tre fra å tangere den internasjonalt anerkjente rekorden til kinesiske Ding Liren.

Nordmannen har ikke tapt et langsjakkparti siden 31. juli i fjor, da Shakhriyar Mamedyarov slo ham.

– Det er klart jeg tenker på den statistikken, sa Carlsen mandag til chess.com.

Med fem poeng på sju partier er Carlsen en av sju spillere som er et halvt poeng bak Fabiano Caruana og Levon Aronian, som leder turneringen. Kinesiskae Wang Hao ledet før torsdagens runde, men han tapte for Aronian i et dramatisk parti.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Magnus Carlsen