Oddvar Brå gikk den siste skituren med Eggen

Ski-Norge tok farvel med Gjermund Eggen onsdag.

Publisert: Publisert:

Oddvar Brå var til stede i Gjermund Eggens begravelse. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Oddvar Brå fikk være med langrennslegenden Gjermund Eggen på hans aller siste skitur.

Det fortalte Brå til NTB da han ankom Engerdal kirke for å delta i Eggens begravelse onsdag. Langrennslegenden døde mandag 6. mai, 77 år gammel.

Skituren Brå refererte til var ikke av de lengste, men blir likevel et godt minne å ta med seg videre. Anledningen var innspillingen av TV-programmet «Gutta på tur» i Holmenkollen.

– Det jeg kan si er at jeg gikk sammen med Gjermund på hans siste skitur. Den varte i 100 meter nedenfor Kobberhaughytta, smilte Brå til NTB.

Gjermund Eggen ble folkehelt etter at han tok gull på tre distanser under ski-VM i Oslo 1966; 15 km, stafett, 50 km. Har også diverse NM-titler og internasjonale seire, blant annet i Lahti og Falun. Foto: Morten Uglum

Gjermund Eggen med sine tre VM-gull fra Oslo i 1966. Foto: Morten Uglum

Les også

Minneord etter Gjermund Eggen: «Det er ikke noe mer sjarmerende enn en idrettsstjerne som rødmer på seierspallen»

Les også

Skilegenden Gjermund Eggen er død: – Han ble et nasjonalt ikon

Han fikk også sjansen til å komme ekstra tett på Eggen i forbindelse med den samme anledningen.

– Jeg var heldig å få en utrolig fin stund sammen med Gjermund i Holmenkollen da. Vi var sammen i to døgn. Det var bare oss på hotellet, og vi satt en hel kveld og pratet. Jeg tror aldri jeg har snakket så mye med Gjermund, sa Brå.

– Hvordan vil du huske ham?

– Jeg husker Gjermund som utrolig positiv, og han var også en flott kar. Oss gutta satte stor pris på Gjermund, men jentene satte kanskje enda mer pris på han. Og han hadde den fantastiske evnen at han gikk i alle sosiale lag.

Langrennslegenden fra Hølonda trakk også fram en annen Eggen-historie som sier noe om populariteten engerdølen nøt hos det norske folk.

– I 1969 var Gjermund Eggen på turne med Dizzie Tunes, og dette var i Meldal, nabobygda til Hølonda. Da kjørte mine foreldre dit for å høre på Dizzie Tunes, men Dizzie Tunes hadde de aldri hørt om. Det var Gjermund alle kom for å høre, smilte Brå.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Langrenn
  2. Oddvar Brå