Det skjedde etter en ventet massespurt i målbyen Moulins.

– Han er ikke rask nok lenger der. Det ble for langt frem alene i vinden for Alexander Kristoff, sier TV 2-kommentator Christian Paasche.

– Hadde Kristoff hatt noen år yngre ben, så hadde dette blitt seier, istemte Thor Hushovd.

Alexander Kristoff ble nummer seks på etappen.

Han virket å ligge langt bak i feltet med en god kilometer igjen til målstreken. På det tidspunktet lå lagkompis Jonas Abrahamsen (27) mutters alene helt i front av feltet.

Uno-X-gjengen hadde mistet hverandre.

Men med noen få hundre meter igjen dukket Kristoff, Wærenskjold og det norske laget opp i front på nytt. Kristoff ble tauet frem og alt så bra ut.

Men dessverre: Oppløpet ble i lengste laget.

– Det var veldig kaotisk. Det er vanskelig å holde seg samlet. Søren fikk meg fint frem på oppløpet, men det ble litt langt til mål. Men de andre var sterkere. Vi får «godkjent» for forsøket. Vi er nærmere enn forrige gang iallfall, oppsummerer Kristoff.

Han roste Søren Wærenskjold. Den unge opptrekkeren fremstår sterk idet Tour de France er inne i uke to.

– Hadde han holdt hundre meter til, så kunne vi konkurrert om topp tre her. Men det står litt på meg også, jeg var ikke rask nok, sier Kristoff.

BLE NUMMER SEKS: Alexander Kristoff klarte ikke å henge med helt inn i spurten. Her er han etter 3. etappen i årets ritt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Skråsikker på Kristoff-valg

Kristoff hadde før dagens etappe en 14.-plass, 9.-plass og 7.-plass som det beste så langt i årets Tour de France.

På nordmannens CV står det fra før fire etappeseirer i Tour de France. Den forrige kom i Nice i 2020.

Enkelte har tatt til orde for å la Søren Wærenskjold få sjansen til å spurte i Tour de France. Kristoffs styrke er imidlertid idet andre spurtere blir slitne, sent i det franske treukersrittet.

Uno-X-ledelsen var heller ikke i tvil om valget av spurter onsdag kveld:

– Vi står bom fast på at det er Alex som leverer den beste og tryggeste spurten for oss. Samt at Søren er opptrekkeren hans, sa sportsdirektør Stig Kristiansen til TV 2 tre mil før mål.

Valget av spurter var også tema i TV 2-studio etter målgang:

– I dag føler jeg at vi får svar på om Kristoff er rask nok eller ikke. Han ble levert i en god posisjon, men faller helt gjennom når han åpner spurten, mener TV 2-ekspert Magnus Drivenes.

– Men om Søren er raskere enn Kristoff, er umulig å si ut fra hva vi har sett så langt. Jeg skjønner at veldig, veldig mange nå vil se toppfarten hans, legger han til.

Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / NTB

Sjanseløst bruddforsøk

Tre ryttere stakk nærmest umiddelbart avgårde på onsdagens etappe. Men Andrey Amador, Mathis Louvel og Daniel Oss var i praksis sjanseløse. Hovedfeltet ønsket spurt og lot trioen leke i front, vel vitende om at det ville samle seg til slutt.

– Det har vært en utrolig Tour så langt. Jeg kan ikke tro det. Jeg er kjempefornøyd med formen og med å komme gjennom denne finalen uten trøbbel. Jeg er superhappy, sier etappevinner Jasper Philipsen i målområdet.

Han har en fortid som spurtopptrekker for Alexander Kristoff fra tiden i UAE-laget.

PS. I morgen, torsdag, venter en mer kupert etappe der mange spår at et brudd vil gå helt inn til mål.

Foto: Daniel Cole / AP / NTB