– Med det budsjettet er det kjempeskuffende. Det er latterlig at de ligger der de ligger, fortsetter Mathisen og kaller det en «ny pinlig sesong» av RBK.

Rosenborg vant sist den 27. august – 4–0 over Aalesund på Lerkendal.

• Så 2–5-tap mot Sarpsborg borte.

• Søndag var det Stabæk: 1–1.

– RBK har aldri endt dårligere enn nummer åtte siden opprykket i 1978, sier VGs fotballstatistikker Geir Juva.

Nå er klubben nummer 10 på tabellen: Ni mål i minus og 30 poeng på 25 kamper.

NEDTUR: Rosenborgs Emil Frederiksen roper ut sin frustrasjon. Til venstre Stabæk-keeper Isak Pettersson. Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Spørsmålet er ikke hvem Rosenborg vil ha som trener. Det handler om hvem som vil ha RBK, skriver Otto Ulseth i en kommentar hos Nidaros søndag kveld - og antyder at Svein Maalen kanskje burde ha takket nei til å bli midlertidig trener.

Trønderen Mushaga Bakenga sendte Stabæk i ledelsen 1–0 etter bare 12 minutters spill.

Det var et vakkert angrep og et lite vakkert innlegg fra Nikolas Walstad. Bakenga lurte seg på bakre stolpe og headet mot mål. Keeper Sander Tangvik fikk en hanske på ballen – men maktet ikke annet enn å slå den opp i nettaket.

Bakenga scoret rett foran RBK-fansen Kjernen, men valgte å gjøre den store feiringen foran sine egne supportere.

– Svakt forsvarsspill av Rosenborg, fastslår Jespen Mathisen i TV 2- studio.

I noen minutter lå Stabæk foran Vålerenga på tabellen. Men:

• Rosenborg utlignet til 1–1 ved Ole Sæter etter en drøy halvtime. Han tuppet ballen i mål etter å ha blitt tredd igjennom av Olaus Skarsem.

• Så fikk Stabæk straffe da Ole Selnæs handset inne i feltet. Men Sander Tangvik reddet glitrende straffesparket fra Nicolai Næss. Den 20 år gamle keeperen var Rosenborgs beste søndag kveld.

Sverre Nypan og Ulrik Yttergård Jenssen måtte begge forlate banen skadet for Rosenborg i 1. omgang. Det samme gjaldt Gaute Vetti hos Stabæk.

Stabæk har fått en Bob Bradley-effekt. De to siste kampene før Rosenborg endte med hjemmeseirer mot HamKam og Lillestrøm. Nå ble det ett poeng på Lerkendal.

Rosenborg hadde ballen i nettet etter en drøy times spill, men Isak Snaer Thorvaldsson fikk målet korrekt annullert.

Emil Frederiksen skjøt i tverrliggeren, og Rosenborg fortsatte å jakte vinnermålet – uten å lykkes. Stabæk ville ha straffe på slutten, men dommeren vinket korrekt spillet videre.

Stabæks Kevin Kabran fikk sitt andre gule kort på overtid og måtte forlate banen.

PS: Tidligere Stabæk-spiller Tobias Børkeeiet kom inn etter pause. Han vil huske kampen aller best fordi han gikk i bakken etter å ha kollidert med dommeren (!).