I 2021 slo Schwartzman ut det norske tennisesset av Indian Wells - «den femte Grand Slam» - i fjerde runde. Fredag møttes de to igjen i samme turnering, hvor Ruud virkelig slo tilbake.

– Jeg synes jeg dominerte spillet bra med forehand, og fikk ham til å løpe mye. Alt i alt er det en god seier, og jeg er fornøyd med at jeg klarer å holde et stabilt nivå hele veien, sier Ruud til Discovery+.

Nordmannen hadde stålkontroll mot argentineren i første sett, og åpnet med to blanke serve-games. 24-åringen fra Snarøya fortsatte storspillet og tok det første settet uten problemer. Han vant med sifrene 6-2.

Schwartzman hevet seg noe i det andre settet, men Ruud var overlegen og vant etter hvert 6–3.

Få full oversikt over tennis og annen TV-sport i VGs nye sportskalender.

Dermed tok Ruud seg enkelt videre til tredje runde i ATP 1000-turneringen, etter å ha blitt direkte kvalifisert til andre runde som tredjeseedet bak bak Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas.

Verdensfirer Ruud møter chilenske Cristian Garin i neste runde. 26-åringen er nummer 97 på verdensrankingen. Chileneren har slått Ruud to av tre ganger, men nordmannen vant sist gang de møttes i 2022.

– Det virker som han har spilt bra i det siste. Det blir en spennende og åpen match. Han har et sinnssykt høyt toppnivå som han kanskje er i ferd med å finne tilbake til. Jeg må være klar for en tøff kamp, vurderer Ruud overfor Discovery+.

Kampen mellom Ruud og Garin spilles søndag og vises på Eurosport 1 og Discovery+. Resten av Indian Wells sendes også på Discovery+.