– Den er tung. Molde hadde fortjent mer, kommenterte Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

Nå er Molde nødt til å ha mye hell og lykke med seg i siste runde for å ta seg videre.

– Akkurat nå er jeg litt tom. Jeg synes det her er skikkelig kjedelig, rett og slett, sier Kristian Eriksen til Viaplay.

Han trodde han hadde sendt Molde videre. De ledet 2–1 inntil fire minutter på overtid.

Med seier ville de vært så godt som videre og kunne begynt å forberede seg på 16-delsfinale i Europa League.

Nå er situasjonen annerledes.

Ettersom Qarabag vant kampen i Aserbajdsjan, leder de mot Molde på innbyrdes oppgjør.

Det betyr at Molde må ta flere poeng enn Qarabag i siste runde i gruppespillet for å gå videre i Europa League.

• Molde skal spille borte mot Bayer Leverkusen.

• Qarabag får besøk av svenske Häcken.

Molde får en knalltøff oppgave borte mot de tyske serielederne, som har vært strålende under Xabi Alonsos ledelse.

Ståa i gruppen er slik akkurat nå:

• Bayer Leverkusen er allerede klare som gruppevinner og går rett til åttedelsfinalen i Europa League.

• Annenplassen i gruppen, som Molde lå an til på stillingen 2–1, skal spille 16-delsfinale i Europa League mot en av treerne i Champions League.

• Laget som blir nummer tre i gruppen skal inn i 16-delsfinale i Conference League. Der møter de en av gruppetoerne fra Conference League.

Qarabag ga Molde en marerittstart da Juninho sendte gjestene i føringen etter drøyt ti minutter.

Deretter hadde Molde et langt stormløp mot gjestenes mål. De måtte vente helt til klokken bikket 80 minutter.

Kristian Eriksen scoret to ganger og snudde kampen, men fire minutter på overtid kastet Bahlul Mustafazada seg frem og utlignet for Qarabag.

Molde er uansett sikret spill i Europa over nyttår. Spørsmålet er om det blir Europa League eller Conference League.

Også Bodø/Glimt er sikret videre spill i Europa etter målfesten mot Lugano. De skal møte Club Brügge i gruppefinale.

Dersom Glimt blir gruppetoer i Conference League, mens Molde blir gruppetreer i Europa League, vil de begge gå inn i 16-delsfinalen i Conference League-sluttspillet.

De kan imidlertid ikke møtes i 16-delsfinalen ettersom de er fra samme nasjon.