Det var i studio hos Sky Sport etter kampen mellom Manchester City og Arsenal at Roy Keane tok for seg prestasjonen til Haaland.

– Nivået hans i banespillet er så dårlig. Det er ikke bare i dag. Foran mål er han den beste i verden, men i banespillet er det dårlig. Han er nesten som en League 2-spiller. Det må forbedres og det kommer det til å gjøre i løpet av de neste årene. Han er en fantastisk spiss, men han må forbedre banespillet sitt, sier Keane i kanalens studio.

Keane har en historie med Alfie Haaland etter å ha skadet faren til Erling stygt under en kamp mellom Manchester City og Manchester United.

Roy Keane

Fotballekspert og tidligere Manchester United-kaptein

For Haaland og City ble det en tung kveld. 0–0 betyr en liten luke opp til Liverpool, som vant sin kamp mot Brighton.

Sky Sports-ekspert Micah Richards var heller ikke imponert over Haaland.

– Haaland prøvde seg på mange løp, men kombinasjonsspillet var ikke-eksisterende. Haaland skulle gjort mer. Saliba og Gabriel hadde ham i lommen, sier Richards.

– Han scorer fortsatt mange mål, men man ser alltid etter hva som kan forbedres. Spillet hans feilvendt trenger å jobbes med, sier Richards.

Sjefskribent Henry Winter i The Times fnyser litt da VG presenterer spesielt Keanes uttalelser.

– Han er ikke en League Two-spiller, han er helt klart en Champions League-spiller, sier Winter.

– Han har blitt kritisert før, men har en tendens til å latterliggjøre denne kritikken, fortsetter han.

Det som gjorde det vanskelig for Haaland mot Arsenal, mener Winter, er hvordan han blir så godt markert av Arsenal-stopperne Gabriel og William Saliba.

Og at både han og City ikke fikk spesielt mye hjelp fra dommer Anthony Taylor i dagens kamp.

LITE INVOLVERT: Erling Braut Haaland hadde ikke en spesielt heldig dag på jobben. Han kom til fire avslutninger, ingen på mål. Foto: www.sofascore.com

Jærbuen har spilt tre kamper mot Arsenal denne sesongen, scoret null mål og generelt slitt med å sette sitt preg på kampene.

I søndagens storkamp ble han effektivt nøytralisert av Arsenal-stopperne.

Og da han mot slutten av kampen mislyktes i å avslutte på bakre stolpe etter en corner, trodde legenden Gary Neville hos Sky Sports knapt det han så.

– Han er en fantastisk målscorer, men der ser Haaland ut som han aldri har spilt fotball før, sa han etter en kort latter.