Norge åpnet EM-kvaliken med 7–0-seier mot lilleputten San Marino. Da Latvia kom på besøk tirsdag, var det ventet at det skulle bli nok en totaldominans.

Og Norge ga seg ikke før det sto 7–0 igjen – i en kamp der Kristian Malt Arnstad (20) briljerte fra sin midtbaneposisjon og scoret hat trick.

Se målene øverst i saken.

– Det er ikke hver dag jeg scorer tre mål i en kamp. Det er selvfølgelig veldig gøy og det er helt fantastisk å starte kvalifiseringen med seks poeng og 14-0 i målforskjell, sier Arnstad til NFFs hjemmesider.

– De to første kampene har vært perfekte for vår del. Vi er veldig glade nå, sier lagkamerat Isak Hansen-Aarøen.

I forkant av kampen skrev VG om det norske stortalentet Malt Arnstad som denne sommeren var ønsket av Premier League-klubben Burnley.

Mot Latvia var Anderlecht-midtbanekrigeren kampens store spiller.

Etter 12 minutter banket han inn norsk ledelse på utsøkt vis. Fra cirka 22–23 meter bøyde han et frispark over muren og i det lengste hjørnet.

På overtiden av førsteomgang økte Arnstad til 2–0.

Manchester United-spiller Isak Hansen-Aarøen skaffet seg rom med noen kroppsfinter, før han slo ballen inn i boksen. Der kom Arnstad i full fart og stanget inn sin scoring nummer to.

– Jeg synes vi spiller en god omgang. VI har mye ball, så det handler om å komme ut igjen og gjøre det samme, sa Arnstad til TV 2 i pausen

– Det er selvfølgelig digg å hjelpe laget med to mål. Vi får håpe det er nok til å vinne kampen, fortsatte han.

Og de to scoringene hadde jo vært nok, men Arnstad hadde mer på lager. Syv minutter ut i annenomgang ble han felt innenfor Latvias boks og fikk straffe.

Arnstad plukket ballen selvsikkert opp og tok en panenka midt i mål, samtidig som Latvias keeper kastet seg ned til siden. Deretter feiret han hat tricket med en akrobatisk salto.

Med andre ord var det feststemning på Marienlyst. Norge vant til slutt 7–0 etter at Oscar Bobb, Andreas Schjelderup, Tobias Fjeld Gulliksen og Joel Mvuka også hadde satt hver sin scoring.