KRISTIANSAND: – Det viktigste jeg har lært at det ikke er en belastning å være frivillig, men at det faktisk er en glede og at en med det kan gjøre en forskjell for noen. Jeg har ikke engasjert meg i KCK fordi jeg er så «hekkans» flink til å sykle, men jeg tar med meg min fagkompetanse inn i klubben, sier Trydal.

Selv ble hun introdusert for sykkelklubben gjennom damemosjonist-prosjektet, kalt Pedalpigane, for om lag 15 år siden. Formålet med treningsgruppa var å skulle sykle langt og fullføre Color Line Tour. Dette fanget Trydals interesse og siden den gang har hun valgt å være frivillig i sykkelklubben.

– Mange sier «at du gidder», men da tenker jeg at du går jo glipp av masse, sier ildsjelen om sitt engasjement

Her kan du stemme på din ildsjel-favoritt:

Du kan kun stemme én gang. Avstemningen varer fram til fredag 4. november klokka 09.00. Vinneren utropes på Idrettsgalla Sør i Aquarama 5. november.

Som senior HR-rådgiver i Agder Energi har Trydal kunnet benytte sin kompetanse som styreleder i sykkelklubben. Ifølge KCKs sportssjef Jan Fredrik Stiansen laget hun sammen med styret en langsiktig strategi i en periode da det var motgang i mange av sykkelmiljøene.

– Hun jobber i begge ender av det som trengs i et idrettslag. For hun har klart å holde en god og trygg hånd på rattet som styreleder, kombinert med at hun gjerne står på arrangementene og teller runder på banene, roser sportssjefen.

Med som rittarrangør

I hennes tid som styreleder for KCK ble sykkel-NM i 2021 arrangert i Kristiansand i samarbeid med Otra IL og Vennesla OCK. Selv om klubben har ambisjoner om å utvikle ryttere på toppnivå, trekker hun selv fram gleden ved den lokale rittcupen, Volkswagen Cup. Det er et ritt der alle aldersklasser står på samme startstrek.

– Det er en veldig gøy konstruksjon der de minste starter først og så de eldste og beste til slutt. Disse «småttisane» deltar med sin første sykkel og så kommer etter hvert lyden av karbon på de eldste, sier hun lattermildt.

Ingebjørg Buli Trydal stiller opp som frivillig på treningene for klubbens terrengsykkelgruppe. Foto: Viktor Sødal

For under det årlige arrangementet Color Line Tour, også kjent som Kristiansand-Hovden, forteller Buli Trydal at hun har hatt de fleste rollene. Hun har vært med i rittkomiteen så lenge hun kan huske, har stått på start, hatt ansvar for målområdet eller kjørt følgebil. Nå er hun ansvarlig for kommunikasjon og beredskap i det tradisjonsrike mosjonsrittet. På spørsmål om hvorfor hun mener at det er viktig å engasjere seg svarer hun:

– Det er veldig enkelt, en klarer ikke som ambisiøs klubb å arrangere ritt uten mange frivillige. Det må stå folk i et kryss og en sving, så vi er helt avhengige av å ha folk, sier hun engasjert.

Tar ansvar

Sportssjef Stiansen forteller videre at Trydal tar ansvar der det er behov og trekker fram nestledervervet i sykkelforbundets region sør.

– Jeg kan ikke skjønne at hun har en egeninteresse utover ønsket om å bidra for sykkelsporten, sier Stiansen.

Ingebjørg Buli Trydal sammen med terrengsykkelgruppa i KCK. Foto: Viktor Sødal