Sluttspillet kan sikres allerede i helgen: - Vil være et suksessfullt år

Med dobbeltseier mot jumbolaget Persbråten i helgen, vil sluttspillplassen så å si være i boks for Tromsø Storm allerede i helgen.

Publisert: Publisert:

Tromsø Storm og trener Kenneth Webb har et godt utgangspunkt. Foto: Ronald Johansen

  • Tobias Stein Eilertsen
Denne artikkelen er over tre år gammel

Fasiten er enkel. Om Tromsø Storm vinner begge kampene hjemme mot Persbråten denne helgen, vil de være oppe i åtte seiere, tre mer enn Ammerud.

Ettersom de er foran Ammerud på innbyrdes oppgjør (2-1), betyr det at Ammerud behøver minst fire seiere på seks kamper og Storm tape alle sine åtte resterende, skal sluttspillplassen ryke.

– Det er to enorme kamper for oss, men for meg er dette de skumleste kampene. For første gang denne sesongen er presset på oss. Dette er to kamper vi skal og er forventet å vinne, sier Tromsø Storm-trener Kenneth Webb.

Les også

Storm vant eventyrlig thriller i Tromsøhallen

Kan se oppover

De åtte beste lagene kommer til sluttspill og Storm vil langt på vei befeste 8.-plassen og fortsette å jage Asker Aliens (7.-plass), for et enda bedre utgangspunkt foran sluttspillet.

– Vi vil ikke være helt garantert 8.-plassen, men vi vil definitivt ha alt i våre hender og det vil unektelig se bra ut da, sier Webb. Som understreker hvilken stor prestasjon det vil være.

– Hvis vi kommer til sluttspillet uten importspillere og unngår kvalikplassen (9.-plass), vil det være et veldig suksessfullt år for oss, sier Webb.

Les også

To Tromsø-løpere klar for VM

– Alvor

Storms amerikanske trener håper spillerne tar oppgaven i helgen på alvor.

– Jeg vil at guttene mine skal forstå alvoret. Selv om Persbråten kun har vunnet en kamp i år, er de et mye bedre lag nå enn tidligere i sesongen. De skulle slått Bærum og de skulle slått Ammerud nå nylig, så de er et bedre lag enn tabellen tilsier, advarer Webb. Storm står med seks seiere og 13 tap så langt i år.

– Vi er et 6-13-lag, ikke et 13-6-lag, så Persbråten kommer hit i troen på at de kan vinne. Vi må være fokusert. Vi har ikke vært så gode hjemme i år, så vi må ta vare på denne muligheten. Da vil mye være gjort.

Skadeplager

Men Tromsø Storm stiller neppe fulltallig i helgen.

– Vi venter på svar far røntgen på Simen Samuelsen. Han har ikke trent på to uker, så det ser ikke ut til at han blir klar. Audun (Bangsund) har vært syk hele uken og har ikke trent, men ellers har vi alle. Vi har nok friske kropper, selv om det ikke er ideelt.

Og Webb håper på støtte.

– Vi trenger virkelig hjelp fra fansen vår til disse kampene til å løfte oss over og gi oss det lille ekstra. Så vi håper mange tar turen til Tromsøhallen og hjelper guttene fram til seier, sier Webb.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Tromsø
  2. Asker