De unge skiskytterne fra Tromsø gjorde det sterkt på Hovedlandsrennet og ble tatt ut på Troms sitt første lag på stafetten.

– Erlend (Hauan) ble nummer syv på normalen, mens Trym fikk 4.-plass på sprinten, så de ble tatt ut på første laget og det var virkelig stang inn. De gikk begge to veldig gode etapper og fikk ned alle blinkene sine og med god fart i sporet, ble det veldig bra, sier leder i Tromsø skiskytterlag, Steinar Vaadal til iTromsø.

Trodde på toppkamp

Sammen med Målselv-guttene Morten Hol og Sigurd Alterskjær Eriksen gikk de inn til gullet i G16-klassen.

– Det var veldig gode prestasjoner av alle fire. De måtte bruke få ekstraskudd, men fikk ned alle blinkene. Vi viste de kunne kjempe i toppen, men at det holdt helt inn, sørget for en utrolig fin avslutning på et flott mesterskap, sier Vaadal.

Medaljejakt

Trym Silsand Gerhardsen var meget fornøyd med gullet.

– Det var gøy. Vi hadde ikke forventet at vi skulle ta gull, men vi viste at vi hadde et godt lag og hadde gode sjanser. Tre av oss hadde vært inne på topp 10 tidligere i mesterskapet, sier Gerhardsen.

Alt i alt et meget godt mesterskap.

– 4.-plassen er litt sur, når du vet at det ikke er langt opp til pallen, sier han.

Men de gode resultatene har båret frukter for skiskyttertalentet.

– Jeg er tatt ut til «Youn Star» i Holmenkallen, et renn der de 15–20 beste 15 og 16-åringene i landet får gå en fellesstart, så det blir i mars en gang. Jeg håper å ta medalje både der og på NNM i Tana som er etter det igjen, sier Gerhardsen.