En snau uke før Portugal og Sverige braker sammen i VM-omspillsduell, varmet lagenes superstjerner opp med hattrick i hver sin serie.

Cristiano Ronaldo var først ute da han scoret tre mål og leverte en assist i Real Madrids 5-1-seier over Real Sociedad i spansk toppserie. Hans tredje hattrick for sesongen.

— Vi scoret tidlig, og alt gikk på skinner i dag. På 4-0 tok vi det rolig og senket tempoet i annen omgang, sa Ronaldo.

— Jeg er tilfreds med det vi gjorde i dag. Vi er ennå ikke på 100 prosent av vår kapasitet, men vi vinner.

Oppvisningen førte til rop fra tribunen om at Ronaldo må vinne Gullballen i år, men han sier at han ikke er opptatt av det.

— Jeg vil ikke snakke om Gullballen. Jeg gir mine svar på banen. Hvem som vinner kåringen er utenfor min kontroll, og derfor bryr jeg meg ikke så mye om det, sa han.

Herjet

Zlatan Ibrahimovic ble ikke svar skyldig. Han scoret alle hjemmelagets mål da Paris Saint-Germain vant 3-1 over Nice i fransk 1. divisjon.

Dermed trygget PSG ledelsen. Laget er fortsatt ubeseiret og tok sin niende seier på 13 seriekamper.

— Det er mange kamper nå. Jeg prøver å balansere mellom trening og kamper, og det føles bra, absolutt. Men jeg har faktisk kjenning i kneet nå etter kampen, skrev han på sin app.

Ibrahimovic og Edinson Cavani herjet med Nice-forsvaret og kom til en rekke store sjanser i første omgang lørdag. Først seks minutter før pause ble det mål, da svensken styrte inn et innlegg fra Gregory van der Wiel.

— Det kom et hardt innlegg fra Gregory. Jeg tok en sjanse og traff ballen, men samtidig fikk jeg en smell fra målvakten. Heldigvis slapp det etter noen sekunder, skrev Ibrahimovic om situasjonen.

Han doblet ledelsen på straffespark i annen omgang, etter at Cavani ble felt av keeper Luca Veronese. Etter at gjestene reduserte nikket han inn 3-1 og punkterte kampen.

Stjerneduell

Fredag står Ronaldo og Ibrahimovic i spissen for hvert sitt lag i første VM-omspillskamp på Estadio da Luz i Lisboa. Fire dager senere spilles returkampen på Friends Arena utenfor Stockholm.

Bare en av superstjernene kan komme til VM i Brasil. (©NTB)