Lillestrøm — Molde 1-1:

Da Lillestrøm så utslitte og ferdige ut, maktet de å hente frem uante krefter og frata Molde to særdeles viktige poeng i gullkampen. Espen Nystuen steg til værs med ett minutt igjen å spille, og stanget inn 1-1, etter at Molde hadde tatt ledelsen på en noe heldig scoring ved Magne Simonsen midtveis i 1. omgang.

God start

Hjemmelaget tok kommandoen fra start og hadde hatt to skumle sjanser inne syv minutter var spilt. Først fikk Ohi Omoijuanfo sjansen på volley fra en corner, men forsøket traff rett på Molde-keeper Espen Bugge Pettersen. Kort tid etter ble lynraske Erling Knudtzon spilt gjennom, men en glidende Vegard Forren blokkerte skuddforsøket fra 11-12 meter til corner.

Og Lillestrøm fortsatte å presse. Etter 11 minutter ble lagets andre hurtigtog, Mathis Bolly sendt på løp. Molde-forsvaret rygget langt inn i egen 16-meter og lot Bolly få skyte. Ballen gikk i stolperota, traff ryggen til Bugge Pettersen, og ut til corner.

Heldig scoring

Molde fikk sin første mulighet etter en corner da 22 minutter var spilt, men Even Hovlands hodestøt ble stoppet før det nådde LSK-keeper Sead Ramovic. Bare sekunder senere gikk hjemmelagets Bolly igjen på løp, slo inn fra dødlinja og fant Jesper Westerberg på motsatt kant. Svensken fikk gå opp og heade, men sendte ballen en meter over.

Men så, mot spill og sjansers gang, tok plutselig gjestene ledelsen da 33 minutter var spilt. Magne Simonsen prøvde et innlegg fra høyre mot Daniel Chima Chukwu. Ballen gikk litt for langt inn mot mål og overrasket keeper Ramovic såpass at den dalte ned under tverrliggeren ved bakerste stolpe. Og for å illustrerehjemmelagets kalddusj åpnet himmelen seg og sendte voldsomme byger ned over det allerede regntunge Åråsen-gresset.

Etter scoringen skjedde det svært lite i regnværet, og til tross for at det sto 0-1 på lystavla da lagene gikk til pause, fikk hjemmelaget trampeklapp fra tribunen.

Avventende

I starten av 2. omgang var lagene like avventende som i slutten av den første. I det 53. minutt kom første forsøk mot mål, da gjestenes Mattias Mostrøm satte ballen i nettveggen fra spiss vinkel inne i LSK-feltet.

Fem minutter senere våknet hjemmelaget. Først sendte Petter Vaagan Moen et frispark fra drøyt 30 meter like over, så fikk Bolly en skuddsjanse inne i Molde-feltet, men blåste ballen hårfint over fra 13-14 meter.

Sjansefattig

Deretter overtok Molde spillemessig, selv om de store sjansene uteble. Innbytter Davy Claude Angan fikk en brukbar mulighet på volley fra spiss vinkel med 20 minutter igjen å spille, men sendte ballen høyt over.

Den tunge og våte banen får ta noe av skylda for at sjanser og spill uteble, og selv om Molde fortsatte å trille ball med et tydelig slitent Lillestrøm-lag mot slutten av kampen, uteble de helt store hendelsene foran LSK-målet. Seks minutter før full tid måtte derimot Ramovic ut i full strekk for å hindre at Magne Simonsen ble tomålsscorer. Den påfølgende corneren headet Vegard Forren hårfint utenfor.

Kippe som spiss

Med fire minutter igjen fikk Lillestrøm sin store utligningsmulighet, men Kudtzons forsøk fra kort hold gikk rett på keeper. Sjansen vekket et tilsynelatende kjørt hjemmelag til en sluttspurt, og minuttet senere fikk også Frode Kippe en sjanse inne i Molde-feltet, men sendte ballen skyhøyt over mål.

Med Kippe som spiss i sluttminuttene ble Molde-forsvaret stresset til gi fra seg en corner. Og med ett minutt igjen på klokka steg innbytter Espen Nystuen til værs på Vaagan Moens corner og stanget inn 1-1!

Molde fikk en fantastisk mulighet til å sikre seieren på overtid da Magnus Wolff Eikrem satte et frispark nydelig rundt muren fra 17 meter, men Ramovic vartet opp med en fantastisk feberredning som sørget for at det likevel ble poengdeling på Åråsen.