Brann har «svært lite» penger å kjøpe spillere for, men lar seg likevel friste av spillere med kontrakt.

Foran denne sesongen raidet Rune Skarsfjord Bosman-markedet med suksess. Inn kom Carl-Erik Torp , Lars Grorud , Piotr Leciejewski og Kim Ojo .

(Artikkelen fortsetter)

Kim Ojo kom til Brann foran åretsb sesong. (Foto: Scanpix)

Brann fikk hjelp til å kjøpe Bentley og Zsolt Korcsmár . Nok et C-moment på overgangsmarkedet er under oppseiling, ettersom Brann har 14 spillere under kontrakt fra 1. januar 2012 av.

Men denne gang er det ikke bare kontraktsløse spillere Brann sirkler rundt. Bergens Tidende er kjent med fem navn fra Branns ønskeliste. På toppen har stått Joakim Våge Nilsen .

Han blir imidlertid ikke Brann-spiller, ettersom FK Haugesund forlanger opp mot ti millioner kroner for spilleren.

Snakker med Vaagan Moen

Branns trener Rune Skarsfjord har også ført samtaler med Petter Vaagan Moen , og har alle tilgjengelige følere ute etter mannen som totalt har falt igjennom i Queens Park Rangers .

Vaagan Moen kostet London-klubben ingen verdens ting, og sjansene er til stede for at hamarsingen blir frigitt ved neste stallopprydning på Loftus Road.

Brann er derimot ikke lønnsledende i norsk fotball lenger, og Roald Bruun-Hanssen bekrefter at det ikke foreligger planer om å utvide driftsbudsjettet vesentlig til neste år.

Statistikksenter Eliteserien:

— Cupfinaleseier med påfølgende billett til europacupen kan bety at vi har litt mer å gå på, men i utgangspunktet skal vi driftsmessig neste år ligge på det samme som i 2011. Med tanke på investeringer i spillerkjøp har vi lite å gå på. Svært lite.

I klartekst: det frigjøres små eller ingen ekstraordinære lønnsmidler neste år.

- Flott, det

Bjørnar Holmvik og Håkon Opdal skal ikke lønnes av Brann i 2012. Disse har begge svært godt betalt, og fotballens nye virkelighet gjør at Brann har midler til å lønne flere nye spillere for pengene de i år har brukt på de to reservene.

Opdal er for så vidt erstattet, men Holmviks exit kombinert med det faktum at Hassan El Fakiri nærmer seg karrierepunktum, gjør at Brann skal ha tak i en back. Våge Nilsen er utelukket, og ting kan tyde på at Brann da vil ende opp med islandske Gudmundur Gunnarsson, som gjorde et solid inntrykk da han trente med Brann tidligere i år. Også islendingen er under kontrakt og vil koste litt.

Det vil også Sogndals Ole Jørgen Halvorsen . Den raske høyrekanten er aktuell i Rune Skarsfjords problemposisjon nummer én, men også østlendingen har ytterligere ett år igjen av sin kontrakt.

(Artikkelen fortsetter)

Østfoldingen Ole Jørgen Halvorsen imponerer i Sogndal. (Foto: Tor Yttri)

I Sogn er man dessuten ikke kjent for å gi ved dørene i forhandlingssituasjoner. Her er dessuten Brann ikke alene om å være begeistret:

— Jeg har hørt at noen klubber er interessert, men jeg vet ikke hvor konkret det er.

- Hva med Brann?

— Det hadde vært flott det, men jeg tenker ikke på neste sesong nå. Vi har fire veldig viktige kamper igjen med Sogndal, svarer Halvorsen.

Børufsen er på blokken

Men med skarve 14 spillere i troppen, må det enda flere spillere inn.

Brann vurderer i likhet med flere andre klubber Starts Espen Børufsen tett. Den kvikke sørlendingen står i fare for å rykke ned med Mons Ivar Mjeldes mannskap og har kontrakt frem til sommeren neste år.

Av alle aktuelle kjøpsobjekt er muligens Børufsen i så måte det mest overkommelige, rent økonomisk sett.

Brann er med andre ord i ferd med å bestemme seg for hvor de skal sette inn sine støt i markedet. Backer og kantspillere dominerer ønskelisten, men det er nok av problemområder for Rune Skarsfjord.

Hva klubben gjør for å fylle hullet etter Carl-Erik Torp er usikkert. Like mange spørsmålstegn er det rundt spissplassen angående backup for Kim Ojo. Til nå har Tadas Labukas operert som Ojos stedfortreder, men også Labukas sin kontrakt utløper om kort tid. Om litaueren med null Brann-mål på samvittigheten får ny kontrakt, er høyst usikkert.