Selv om Jan Jönsson heller ikke denne uka kommer til å gi AaFK noe svar, er ledelsen i klubben sterk i troen på at suksesstreneren blir værende i klubben.

Sunnmørsposten vet at AaFK-ledelsen oppfatter dialogen med Jönsson som såpass positiv at de er sterk i troen på at svensken i løpet av neste uke kommer til å signalisere at han ønsker å forlenge avtalen med AaFK.

— Hvis vi ikke hadde troen på at dette skulle gå seg til, så ville vi gjort andre grep for lenge siden, sier klubbdirektør Henrik Hoff om dialogen.

Slik Sunnmørsposten forstår det ønsker AaFK minimum en ny toårsavtale med Jönsson. Det økonomiske i en ny avtale skal foreløpig ikke ha vært diskutert nevneverdig.

Trenger mer tid

Sist fredag uttalte Jan Jönsson at han håpet å gi AaFK-ledelsen svar i løpet av ei uke til ti dager. Selv om det nå er gått ei uke, regner ikke Henrik Hoff med et svar før i neste uke.

— I fotballen trenger man av og til litt lengre tid. Vi har en god dialog med Janne, og jeg har forståelse for at det drøyer litt, sier Hoff.

- Kan du si noe om grunnen til at det drøyer så fælt?

— Nei, det ønsker jeg ikke. Det får være mellom oss, sier Hoff.

- Stiller Jönsson noen spesielle krav?

— Både ja og nei. Etter å ha vært her ett år, vet han jo hvordan klubben står stilt. Han vil nok ikke være her om vi selger våre fem beste spillere, men det virker som om både vi og han har et fornuftig syn på de tingene der, mener Hoff.

Ingen andre klubber

Flere AaFK-supportere frykter at Jönsson nå avventer en ny kontrakt for å se hvilke alternativ som kan dukke opp. Blant annet er Djurgården på trenerjakt.

— Hvis Janne hadde vært i dialog med andre klubber, ville jeg ha blitt informert. Det er jeg ganske trygg på, sier Henrik Hoff.

- Med andre ord er du ikke blitt informert om det hittil?

— Nei, jeg har ikke hørt noe om det på lang, lang tid, sier Hoff.

Overfor Sunnmørsposten har Jan Jönsson tidligere vært veldig klar på at han har vært ærlig overfor AaFK med tanke på framtiden. Derfor mener Jönsson at det har vært greit å drøye prosessen såpass lenge.

AaFK hadde treningsfri i går. Sunnmørsposten lykkes ikke i få Jönsson i tale i løpet av gårsdagen.