Mjelde Foto: Martin Eilertsen

BRANN — ODD 2-0 : Brann vant fullt fortjent mot Odd på Stadion. Erik Mjelde fikk æren av å score rødtrøyenes første etter en gedigen keepertabbe, mens Bentley trygget poengene med sin 2-0-scoring et kvarter før full tid.

Seieren førte Brann opp på tredjeplass i eliteserien, riktignok med flere spilte kamper enn noen av lagene i umiddelbar tabellnærhet.

Bra Brann-start

Brann fikk kampens første halvsjanse da Ojo headet en langball ned til Guastavino, som kom stormende bakfra i stor fart. Branns nummer 15 traff ikke rent da han avsluttet, og sendte ballen utenfor.

Den gamle Odd-spilleren Bentley, som scoret mot Brann på Stadion i fjor, viste seg frem etter et kvarter, da han på forunderlig vis trikset vekk et par motspillere og skjøt. Dessverre for Brann fikk han ikke særlig dreis på skuddet, som Odd-keeper André Hansen stoppet enkelt.

Annullert Mjelde-mål

I det 24. minutt trodde alle at Brann hadde tatt ledelsen, da Bentley slo en nydelig innsvinger mot Erik Mjelde, som sistnevnte headet i nettet. Assistendommeren løftet flagget for offside, og scoringen ble annullert. Det var feil, viste TV-bildene.

Fem minutter etter kunne ikke en gang linjemannen stoppe Erik Mjelde og Brann. Hansen i Odd-buret leverte en keepertabbe som helt klart har potensial til å bli en YouTube-vinner. Med rimelig god tid på seg sleivet han en pasning til Jone Samuelsen rett i brystet på Bentley som sto noen meter unna. Han kunne enkelt trille på tvers i feltet til Mjelde, som like enkelt kunne sette ballen i mål fra kort hold.

Få Odd-sjanser

Odd skapte så godt som ingenting før pause, i stedet fortsatte Brann å spille seg til muligheter også etter 1-0-målet, som da Bentley slo lavt inn til Ojo fra venstre. Sistnevnte forsøkte seg med en frekk lobb, som fant veien over keeper, men endte like utenfor lengste stolpe.

Like etter pause løftet Guastavino en corner langt bak i feltet, hvor Rodolph Austin ventet. Jamaicaneren brente av på volley, fikk godt treff, men ikke godt nok til å overliste keeper Hansen.

I det 51. minutt var Odd-unggutten Sondre Krogsgård nær å utlikne. Han fikk stå upresset og heade et innlegg fra høyre mot mål, men ballen havnet på feil side av stolpen.

Ny Austin-kanon

Rodolph Austin var svært aktiv for Brann i andre omgang, og leverte flere sklitaklinger med slik fart og kraft at det kom kollektive gisp fra publikum. Tjue minutter før testet han også skuddfoten på nytt. Denne gang løsnet han en god, hard markkryper, men André Hansen var, som det heter, i full strekk og avverget 2-0. I det 74. minutt ble kampen avgjort. Mannen som sørget for det var, passende nok, Bentley. Bjørnar Holmvik slo inn, Bentley headet og fant nettet. Etter mye motgang så langt i Brann-karrieren, passet det godt å gjøre en god kamp mot gamleklubben – og attpåtil score. Han ble tatt av banen til stående applaus fem minutter før slutt.

Odd ble aldri gode nok til å gjøre kampen spennende igjen i sluttminuttene. Hjemmeseieren virket til slutt komfortabel, og det var bare for Brann-bataljonen å stemme i på den evige hiten:

«Gullet ska hém».