— Nå må vi slå Alta, så enkelt er det, sier Bryne-trener Tommy Bergersen. Etter tapet mot Bodø/Glimt har Bryne tre kamper igjen. Først kamp er hjemme mot Alta søndag.

Bryne åpnet litt nervøst, og det var bortelaget som kom best i gang de første minuttene. Det var også bortelaget som skapte kampens første sjanse etter 16-17 minutter. Det begynte med at Sverre Larshus Larsen rotet bort ballen 10 meter inn på egen halvdel. Bryne fikk avverget kontringen i første omgang. Men Håvard Sakariassen kom til en farlig avslutning fra 17 meter i neste trekk, og bare en meget god redning av Anders Kristiansen hindret scoring.

- Vi skulle starte offensivt, men blir tatt litt av stundens alvor de første 20 minuttene, sier Bergersen.

Midtveis i omgangen tok hjemmelaget mer tak i kampen. Etter 25 minutter viste Bryne noe av det som bor i laget da Simen Melhus, Geir Andre Herrem og Kai Ove Stokkeland kombinerte flott. Etter fint forarbeid av Melhus flikket Herrem videre til Stokkeland, men avslutningen fra 12-13 meter gikk rett på Pavel Londak. Noen minutter seinere var Bryne frampå igjen, men egersunderen Johan Lædre Bjørdal fikk beinet ballen til hjørnespark. To minutter før pause kombinerte Esben Erzeid og Aleksander Midtsian fint på venstresiden. Midtsian kom fri og la inn på bakre stolpe, men en presset Geir André Herrem headet over mål. Dermed gikk lagene målløse til pause.

Byttet formasjon

Etter pause valgte Bryne-trener Tommy Bergersen å bytte fra en 4-4-1-formasjon til 4-3-1-2. Bryne venstrekant Mats Cato Moldskred ble flyttet opp som spiss sammen med Geir André Herrem, og høyrekant Simen Melhus ble flyttet inn som venstre indreløper. Formasjonsendringen gjorde at Bryne kom høyere i banen, og etter 10 minutter fikk Herrem en kjempemulighet til å gi Bryne ledelsen fra kort hold foran mål etter innlegg fra Vegar Landro. Men avlutningen gikk i foten på en forsvarer og til hjørnespark.

Litt mot spillets gang var det Bodø/Glimt som scoret først. Bortelaget hadde flere ganger tidligere i kampen vist at de er farlige på kontringer, og laget rullet opp et fint angrep på Brynes venstresiden. Tidligere Bryne-spiller Håvard Sakariassen fikk ballen inne i feltet og la tilbake til Anders Konradsen som fyrte av fra 20 meter. Ballen endret retning i en spiller og fintet ut Anders Kristiansen i Bryne-målet. Like etter var Bodø/Glimt nok en gang frampå, denne gangen på Brynes høyreside. Trond Fredrik Ludvigsen skar inn i feltet og plasserte ballen elegant i en bue over Anders Kristiansen. Dermed ledet bortelaget plutselig 2-0. - Vi klarer ikke å sette sjansene vi har og slurver i forsvar, og da taper vi kampen, sier Bergersen.

Sluttspurt

Bryne virket litt handlingslammet etter de to målene, men laget fikk ny giv da Geir Andre Herrem utlignet på en heading etter hjørnespark kvarteret før slutt. Dommeren pekte først på straffemerket, men ombestemte seg og godkjente scoringen. Det siste kvarteret mobiliserte Bryne en skikkelig sluttspurt, og Daniel Moen Hansen hadde en stor sjanse til å sikre uavgjort. Men Londak reddet, og kampen ebbet ut med 1-2.

BRYNE-MULIGHET: Kai Ove Stokkeland brenner løs. (Foto: Lars Kristian Aalgaard)