MOLDE (rbnett.no): Når erkerivalene Rosenborg og Molde barker sammen på Lerkendal i kveld, er det hele 26 poeng som skiller lagene.

Molde har i snitt ett poeng per kamp, mens suverene Rosenborg fortsatt er ubeseiret, og har ni poeng ned til Vålerenga på andreplass.

Onsdag skal trønderne ut i andre kvalikkamp mot Ståle Solbakkens FC København. Kommer de helskinnet ut av prestisjeoppgjøret i Parken, er de klare for gruppespillet i Champions League.

Ikke imponert

Molde-trener Kjell Jonevret håper trønderne lykkes.

— Jeg håper de går videre. De pleier stort sett å score i alle kamper, og jeg tror de klarer det i Parken også. Får de en scoring, har de en god mulighet , sier Jonevret til Rbnett.

Han synes ikke det er negativt for norsk klubbfotball om Rosenborg kvalifiserer seg til den gjeve turneringen - til tross for at millionene vil renne inn i klubbkassa.

— Det er veldig positivt for de andre klubbene om Rosenborg klarer det. Det er viktig å huske at det er deres gode prestasjoner i Europa som gjorde at Molde fikk delta i Champions League et år, sier han.

Selv om trønderne slo Ståle Solbakkens menn 2-1 på Lerkendal, ble ikke Jonevret spesielt imponert av det han så.

FCK en skuffelse

— Rosenborg har vært bra i hele år, men de imponerte meg ikke mot FCK. De spilte på det nivået de pleier. FCK, derimot, var en skuffelse, sier han.

- Er det en fordel for Molde at Rosenborg har en såpass viktig kamp foran seg?

— Utgangspunktet vårt er det samme uansett. Vi er ute av alle andre turneringer, og har kun denne kampen å tenke på. Men det kan selvfølgelig bety noe for dem - det skal jeg ikke utelukke. Uansett har ikke Rosenborg tapt på en evighet, og jeg tror denne kampen betyr mye for både dem og Trøndelag, sier han.

- Er Rosenborg bedre under Nils Arne Eggen?

— Jeg synes ikke det er noen stor kvalitetsforskjell. Nå blir det 4-3 i stedet for 1-0. De var gode under Hamrén og de er gode nå, sier han.

Molde-treneren mener laget har gjort mye riktig i de siste kampene, til tross for at sist serieseier kom mot Haugesund 16. mai.

— Vi har gjort gode kamper, selv om ikke poengfangsten har vært den store. Jeg tror vi har tapt to av våre siste ni kamper. Vi har ellers blitt bedre defensivt, etter å ha sluppet inn voldsomt med mål denne sesongen, fastslår han.

- Må stoppe Annan og Ivers

Molde har i øyeblikket like mange poeng som Hønefoss på kvalikplass. Kun målforskjellen gjør at Molde troner over den nyopprykkede klubben på tabellen. Kjell Jonevret er smertelig klar over at fjorårets sølvlag er i poengnød, og har en plan for hvordan de skal stoppe Rosenborg.

— Vi er nødt til å stoppe spillet deres i mellomrommet. Iversen og Annan blir må vi få kontroll på, i tillegg til de bevegelige sidebackene deres, sier han.

- Ellers er vi nødt til å ta vare på sjansene våre.

Emil Johansson og Christian Steen er ikke med troppen som ankom Trondheim lørdag kveld.