Sarah Louise Rung har EM om halvannen måned som sitt første store mål denne sesongen. Derfor hadde hun på ingen måte spisset formen inn mot helgens NM på kortbane i Stavanger svømmehall. Det forhindret likevel ikke at hun presterte veldig bra.

— Stort sett gikk det som forventet på de aller fleste øvelsene, men skal innrømme at verdensrekorden på 100 meter bryst søndag formiddag kom litt overraskende på meg, sier hun.

På alle de andre øvelsene hun deltok på i løpet av helgen, svømte hun inn rundt sine egne personlige rekorder.

Hun merket allerede på innsvømmingen at det fungerte bra på bryst, og i selve konkurransen fikk hun det også til å stemme godt i vendingene.

Nesten like fort som på langbane

— Det var jo veldig kjekt å se tiden 1.44,12 på tavlen etter at jeg hadde svømt. Faktisk er det ikke mer enn fire tideler dårligere enn det jeg har som pers på langbane. Det løpet var jeg virkelig godt fornøyd med, understreker Sarah Louise Rung.

Hun mener at helgens NM har vist at treningsarbeidet hun har lagt ned har fungert veldig bra. Og selv om hun visste at treningene har gått bra, så var det likevel med litt spenning hun så fram til hvordan dette ville slå ut i konkurranser.

— Klart det jeg har prestert i løpet av denne helgen gjenspeiler det jeg gjør i treningsarbeidet mitt. Tidene og prestasjonene gir oss helt konkrete tilbakemeldinger, og det er viktig framover mot et OL i Rio, forklarer hun.

Spisser formen i høyden

Fortsatt skal hun drive ganske mye trening fram mot EM. Og i begynnelsen av april drar hun på høydetrening i Sierra Nevada med tanke på å få optimale resultater under det mesterskapet.

— Satser på at det medfører at jeg klarer å få fram en solid formtopp til EM. Og da kan jeg fort få en del gode tider der. Det er jo viktig å bli enda bedre om jeg skal kunne oppnå de helt store plasseringene og prestasjonene i OL senere i sesongen, understreker en fornøyd Sarah Louise Rung etter helgens mesterskap.

To lokale medaljer

Egersunds Thomas Fardal fikk ingen optimal start på sin 100 meter bryst, men han klarte likevel å kjempe seg inn til en meget bra andreplass med tiden 1.02,13.

Thomas Fardal fra Egersund gjorde sine saker meget bra på 100 meter bryst, da han fosset inn til en sølvmedalje. Foto: Svein Hagen

På 200 meter fri ble Truls Vigdel den beste lokale svømmeren med sin bronsemedalje på tiden 149.03. Madlasvømmeren klarte å presse seg en liten meter foran klubbkamerat Eivind Bjelland i kampen om den medaljen, Bjelland noterte seg for 1.49,57 på plassen etter.

— Kan aldr klage over medaljer i et seniormesterskap. Men jeg kjente nå at det har blitt mange øvelser totalt sett gjennom en lang og strevsom helg, sier Truls Vigdel etter å ha sikret seg bronsemedaljen på distansen.