Tidligere Skottland-trener Berti Vogts ser gjerne Skottland i VM i Sør-Afrika, men etter 1-0-tapet for Makedonia er skottene ille ute. Nå tilbyr Vogts sine tjenester.

— Hvis noen rundt Skottland-laget ønsker informasjon om Island er jeg mer enn villig til å hjelpe til, sier tyskeren til Daily Mail.

Vogts, som også har vært tysk landslagssjef, leder nå Aserbajdsjans beste menn. De overrasket med 1-1 på Island for tre uker siden.

Har 12 mann

- Vi dro opp til Reykjavik med Aserbajdjan, og jeg er sikker på at Skottland er i stand til å vinne der. Jeg har i grunn bare 12 spillere som realistisk sett kan brukes i internasjonal fotball, men vi klarte 1-1, og kunne ha vunnet kampen .

Paul Hagerty er mannen som Skottlands trener George Burley setter sin lit til når det kommer til taktiske analyser. Hagerty var i Oslo og så kampen mellom Norge og Island. Den tidligere Aberdeen- og Dundee United-treneren hadde følgende rapport til sjefen.

— Island spilte 4-4-1-1 i Oslo med Gudjohnsen bak den ensomme spissen Heidar Helguson. Gudjohnsen har en enorm påvirkning på laget, og satte inn et utrolig frispark. De traff stolpen i sluttminuttene, og kunne tatt alle tre poengene. De er også farlige på lange frispark.

11 måneder

Berti Vogts mener han har mer å by på, og at Island nå fremstår som en skygge av seg selv.

— Island er ikke så gode som de var for noen år siden. Jeg hadde en fin tid i Skottland, selv om ikke alle tror det. Så hvis de vil ringe meg hadde det vært hyggelig, sier Vogts.

Skottland har ikke vunnet på 11 måneder, og med seks kvalifiseringskamper uten full pott er onsdagens møte med Island blitt et oppgjør Skottland må vinne.