TROMSØ (adressa.no): Et slitent Rosenborg-lag kjempet seg til ett poeng på Alfheim. Nå får spillerne sårt tiltrengte fridager.

— Akkurat nå er vi kjempeglade for at vi får en pause. Det trenger vi, sier Kåre Ingebrigtsen.

Fra 13. september skal Rosenborg spille sju kamper på 22 dager.

Rosenborg var på defensiven allerede fra start. Tromsø stormet umiddelbart i angrep. Zdenek Ondrasek sendte i vei et godt skudd som André Hansen reddet allerede før minuttet var gått.

Bare minuttet etterpå havnet en corner fra Gjermund Åsen på hodet til Magnus Andersen. Ballen føk i nettmaskene og dermed 1-0 til Tromsø.

Brente straffe

Etter målet fortsatte Tromsø å holde grepet i kampen. Flere store sjanser kunne ha endt med scoring. RBK var heldig som unngikk flere baklengs før pause, og hadde ekstra flaks da et utspill fra Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre havnet rett i kroppen på Alexander Søderlund og i mål. Hjemmepublikummet ropte på hands, men dommeren godkjente scoringen. Dermed 1-1 ved pause for et Rosenborg-lag som slet.

Tromsø fortsatte trykket mot RBK-forsvaret og André Hansen etter hvilen. Vertene skapte sjanser, men Rosenborg klarte å holde unna.

Tre minutter før full tid kunne RBK ha sikret seg alle poengene, da dommeren pekte på straffemerket etter at innbytter Morten Gamst Pedersen ble felt. Pål André Helland misbrukte imidlertid muligheten fra krittmerket.

Dermed endte kampen 1-1. Fra starten av juli har RBK stort sett spilt to kamper i uka og i Tromsø var det klare tegn på at det begynner å tære på for spillerne.

Den kommende landslagspausen gir Rosenborg mulighet til å hente seg inn, finpusse formen og finne overskudd før det knalltøffe programmet fremover.

Kjemper på tre fronter

André Hansen, Pål André Helland, Alexander Søderlund og Ole Selnæs er tatt ut til landslagstroppen mot Bulgaria og Kroatia de kommende to ukene. Resten av spillerne kan nyte noen velfortjente fridager til helga.

— Vi skal trene fornuftig og bra, og så skal de få ei frihelg. Vi blir i Trondheim, hvor det er fantastiske treningsforhold, sier Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Rosenborg skal de kommende månedene kjempe på tre fronter med serie, cup og europaliga. Ingebrigtsen legger ikke skjul på at det er aller viktigst å lykkes i serien. Seriegull er da også veien tilbake til Mesterligaen.

— Det viktigste for oss er å vinne serien. Vi er jo i Europaligaen, og det skal holde hardt om vi vinner den. Vi kan vinne cupen, men serien er viktigst, fastslår han.

Meget tøft program

Etter landslagspausen innledes den tøffe perioden hjemme mot Stabæk 13. september. Det fortsetter med St. Etienne på bortebane, Molde borte i serien, deretter semifinale mot Stabæk i cupen på Lerkendal og Viking hjemme i serien. 1. oktober spilles første europaligakamp på Lerkendal mot Dnipro, mens RBK møter Start borte i serien 4. oktober. Dette er sju viktige kamper som skal spilles i løpet av 22 dager.

- Kan det bli slik at du prioriterer enkelte spillere til seriekampene?

— Det får vi se på. Vi vil prøve å stille et best mulig lag hver gang. Akkurat nå er vi kjempeglade for at vi får en pause. Det trenger vi, sier Ingebrigtsen.

Trygg tabelltopp

Etter landslagspausen i oktober venter en ny tøff periode for RBK. Da spilles seks kamper i løpet av en 22-dagersperiode.

På grunn av Stabæks tap mot Odd er Rosenborg fortsatt suverene på tabelltopp. Med ett poeng i går er ledelsen på komfortable åtte poeng før Rosenborg nå tar en velfortjent pust i bakken.