STAVANGER (Aftenbladet): Viking har blitt enige med Salzburg om en overgang for Zymer Bytyqi. Etter det Aftenbladet kjenner til er det kun små detaljer rundt ungguttens egen avtale som gjenstår før han signerer for Viking.

Sannsynligvis blir han presentert som ny Viking-spiller i starten av neste uke. Salzburgs prisforlangende i starten av forhandlingene skal ha vært på i overkant av 1 million kroner.

Viking skal ha sikret seg en avtale som gjør at den totale størrelsen på overgangssummen avhenger av hvor mange kamper Bytyqi spiller for klubben. Bytyqi har i utgangspunktet halvannet år igjen av kontrakten med Salzburg.

18-åringen debuterte i eliteserien bare 15 år gammel. Sommeren 2012 ble han Salzburg-spiller etter en overgang verdt fire millioner kroner. Kort tid sener ble han lånt tilbake til Sandnes Ulf, men angrepsspilleren har fått lite med spilletid i de lyseblå draktene.

Kan bli tredje signering

Faller de siste detaljene på plass, blir Bytyqi vinterens tredje Viking-signering. Klubben har tidligere sikret seg den estiske landslagsspilleren Karol Mets og veteranen Magne Hoseth.

Viking har også sagt at de ønsker seg en ny angrepsspiller. Den danske spissen Emil Berggreen står høyt på Vikings ønskeliste. Viking har ikke gitt opp dansken og han er fortsatt aktuell. Det er ikke økonomi som gjør at forhandlingen drar ut, men etter det Aftenbladet kjenner til handler det mest om 21-åringen virkelig ønsker å flytte til Norge eller ikke.

Siden sesongslutt i fjor har Christan Landu Landu (Tromsø), Trond Erik Bertelsen, Håkon Skogseid og Pål Fjelde (Bryne) forlatt Viking.