Det var etter en snau halvtimes spill i oppgjøret mellom Silkeborg og Ståle Solbakkens FC København at Andreas Cornelius ble taklet stygt av Dennis Flinta. Cornelius holdt seg til ankelen mens han ropte i smerte og med— og motspillere fortvilet vinket på det medisinske personalet. Etter noen minutter med behandling, ble han båret av banen på båre.

FCK-spissen ble sendt rett til sykehus, og tirsdag ble det bekreftet ankelbrudd og et skadet leddbånd. Begge deler ble operert tirsdag, men han må likevel belage seg på seks måneder på sidelinjen. Stortalentet mister dermed også EM-sluttspillet for danskenes U21-landslag i sommer.

— Ifølge vårt medisinske team er det en alvorlig skade, men også en skade han kommer tilbake fra. Andreas har vært en viktig spiller for oss og det vil han også være når han kommer tilbake. Alle i klubben står bak ham sier FCK-manager Ståle Solbakken til FCK.dk.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Holder seg positiv

Cornelius selv var ved godt mot etter operasjonen.

— Det var selvfølgelig veldig ubehagelig og smertefullt, men jeg er glad for at operasjonen gikk bra. Nå skal jeg bruke tid på å bli skadefri igjen og jeg ser frem til gjenopptreningen. Jeg vil takke for alle hilsningene jeg har fått, de betyr utrolig mye for meg, sier han.

Da Silkeborg-spiller Flinta ble intervjuet rett etter kampslutt var han fortsatt tydelig preget av hendelsen og fortalte med en klump i halsen at det fortsatt satt i ham.

— Det er ikke spesielt morsomt. Som jeg har sagt til alle andre, er det noe som sitter i meg og jeg tenker mye på det. Det var ikke en god følelse og jeg løp rundt med den i ettertid. Det sier seg selv, sier Flinta til dr.dk.