Da Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund kåret Brann-trener Lars Arne Nilsen til årets trener vakte det reaksjoner i fotball-Norge, tross at han tok sølv med bergenserne etter å ha rykket opp fra 1. divisjon.

Mange stusset på at ikke Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen vant denne prisen, ettersom at trønderne tok seriegullet suverent og er i cupfinalen. Selv flirte "Bruttern" av det hele.

Brann-trener Lars Arne Nilsen med beviset fra NTF og NFF på kåringen som årets trener. Foto: NTB SCANPIX

— Lagbygger av rang

Norsk Fotballtrenerforening (NFT) kåret derimot Ingebrigtsen som årets trener under cupfinaleseminaret fredag. I begrunnelsen heter det blant annet:

— Ingebrigtsen er entusiastisk og dyktig til å få omgivelsene til å tro på det budskapet han selger inn. Han er bra på å spille andre god, og har utmerket som en lagbygger av rang, står det i pressemeldingen til Trenerforeningen.

Heller ikke i 2015 da Ingebrigtsen vant både cup og serie med Rosenborg ble han kåret til årets trener av NTF OG NFF. Da ble daværende Stabæk-trener Bob Bradley vinner av utmerkelsen.

— RBK-treneren har i løpet av snaut to og ett halvt år stått i bresjen for en snuoperasjon som har fått en av Norges mestvinnende klubber tilbake på vinnersporet. Det hele tuftet på ideene, tradisjonen og kulturen som i klubbens storhetstid – da han sjøl var med som spiller – gjorde klubben til en betydelighet på den internasjonale arenaen, heter det videre i begrunnelsen.

Flere priser

Det ble delt ut flere priser fra Trenerforeningen fredag. Årets kvinnelige trener gikk til Lillestrøms Monica Knudsen for fjerde gang på rad i regi av Trenerforeningen.

Årets unge trener ble vunnet av Kongsvinger Luis Pimenta, som møter Ingebrigtsen og Rosenborg til cupfinale søndag. Leif Didrik Steensohn fra IL Trott ble kåret til årets trenerildsjel.

I april 2015 meldte Tor Ole Skullerud, nåværende Godset-trener — daværende Molde-trener, seg ut av Norges Fotballtrenerforening. Årsaken var at rivalen Dag Eilev Fagermo ble kåret frem som årets trener på bekostning av cup- og seriemester Skullerud.

*** Årets trener må være medlem av trenerforeningen. Det er medlemmene i trenerforeningen som har stemt fram vinnerne.**