BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Jeg er vel ikke den eneste som er litt bekymret for at luften skal gå ut av Viking nå når Veton drar. På samme tid i fjor stod Viking allerede med 6 uavgjortresultater. Denne sesongen har kun en kamp endt med poengdeling. Mye av grunnen til det er at Viking denne sesongen scorer mål. Laget har et målsnitt på nesten to mål pr. kamp. I fjor krabbet vel Viking så vidt over ett mål pr. kamp i snitt.

Denne våren har Viking vært velsignet med en målscorer i fyr og flamme. En målscorer med selvtillit nok til å våge og med de deilige marginene en spiller i flytsonen har. Noe av det jeg trøster meg med er at Veton ikke har vært helt alene.

Både Abdullahi og Bödvarsson har åpnet målkontoen. Det er sannsynligvis disse to som vil lede Viking-angrepet i de neste kampene. Håpet er selvsagt at disse vil gripe sjansen nå. Særlig Jon Dadi Bödvarsson har noe å bevise etter en vår på benken og ambisjoner om nye steg i karrieren.

I dag kan vi lese at Viking har avvist et bud fra en tysk klubb på Böddien. Klubben forstår at å selge både Berisha og Bödvarsson nå vil være det samme som å vinke adjø til alt håp om høstsuksess. Klubben må i det minste vurdere inntektene en suksess i serie eller cup vil gi kontra noen kroner for Jon Dadi nå.

Abdullahi på sin side viser lovende takter, men er fortsatt veldig uferdig og variabel. Jeg tror nigerianeren kan bli veldig bra, men han vil nok trenge litt tid.

Det eneste sikre er at Viking ikke kommer til å hente noen erstatter for Veton denne sesongen. Det tillater ikke økonomien. Selv om Rocky Lekaj kommer på prøvespill fra Raufoss denne uken regner jeg med at Viking da har neste sesong i tankene. Viking må derfor klare seg med de spillerne som allerede befinner seg i troppen.

Bak Bödvarsson og Abdullahi er det relativt tynt. Osita Chikere har sannsynligvis gjort sitt i mørkeblått. Da har jeg større tro på unggutten Martin Hummervoll. Han har scoret mål for gøy i 3. divisjon og scoret like godt alle fem målene da juniorlaget slo ut Stord av cupen for noen dager siden. Hummervoll er en målsnik som jeg håper får noen innhopp når høstsesongen tar til.

Det kan også være at spillere som Zymer og Vidar Nisja muligens vil fungere som spissalternativer?

Et lag er mer enn en spiller. Viking er mer enn Veton. Det er likevel ingen som helst tvil om at han blir savnet. Både målene og arbeidsinnsatsen vil bli savnet. Håper er at savnet ikke blir for stort.

Hva tror du? Hvor stort blir savnet av Veton? Hvem skal utgjøre spissduoen vår? Bør vi selge Jon Dadi også når vi fortsatt kan få penger for spilleren?