Bergenseren var et stykke bak de beste i A-gruppen. Det skilte 1,57 sekunder opp til den russiske vinneren Pavel Kulizjnikov.

– Det var et middelmådig løp av Håvard, men på sprint er det svært lite som skiller. Det er detaljer som avgjør om du ender på bronseplass eller blir nummer 14. Dette var litt under det vi hadde håpet på, sa landslagstrener Sondre Skarli til NTB.

Han mener det er lite som skal til for at Lorentzen skal kjempe i toppen på 1000 meter.

– Tiden han hadde under uttaket i Stavanger nylig hadde vært i nærheten av pallen, men i dag hadde han stang ut på første og siste runde.

Fornøyd med Pedersen

Nederlandske Kjeld Nuis ble nummer to, fattige fire hundredels sekund bak vinnertiden. Samuel Schwarz fra Tyskland tok tredjeplassen.

For Sverre Lunde Pedersen ble det en annenplass i B-gruppen. 22-åringen ble slått med 16 hundredeler av kinesiske Fan Yang. Pedersens har ikke sine største styrker på 1000 meter, men Skarli var superfornøyd med lørdagens løp.

– Dette er det beste han har gjort på 1000 meter noensinne. Gøy og imponerende av Sverre. På mellomrunden noterte han 26,2 (sekunder). Det er sterkt, sier landslagstreneren.

Espen Aarnes Hvammen var påmeldt til 1000-meteren i samme gruppe som Pedersen, men han stilte ikke til start.

– Pallen er målet

Ida Njåtun er eneste kvinnelige deltaker blant de norske i helgens verdenscupåpning i Japan. Lørdag ble hun nummer to på 1000 meter i B-gruppen. 23-åringen fra Bærum endte 1,22 sekunder bak Vanessa Bittner fra Østerrike.

Søndag skal Hvammen gå 500 meter, mens Lorentzen, Pedersen og Njåtun skal ut på 1500-meteren.

– Vi går for pallen på 1500 meter. Det blir uhyrlig tett, men målet er klart. Mulighetene er der, mener Skarli. (©NTB)