- Kan ikke garantere at det ikke kommer en ny smell

Etter VM-finalen i 2017 besvimte Sander Sagosen på et bakeri i Paris. Nå medgir han at han er sliten etter et nytt maratonmesterskap.

Publisert:

KLAR FOR FEST: Sander Sagosen kom på sølvfesten sammen med samboeren Hanna Bredal Oftedal. - Nå har jeg med meg gullet mitt, sier Sagosen muntert. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

  • Christian Skare Stendal
Denne artikkelen er over ett år gammel

HERNING: - Det var ikke noe hyggelig å oppleve. Det var skremmende, men det gikk heldigvis fint. Jeg sto i bakeriet, og så plutselig lå jeg på bakken. Deretter våknet jeg med nakkekrave, og rundt meg sto franskmenn som ikke kunne så bra engelsk, sa Sagosen til Aftenposten under et pressemøte i Herning tidligere i VM.

Det var dagen etter at sølvmedaljen var sikret i 2017 han var så sliten at han besvimte. Også etter EM i 2016 ble den norske håndballstjernen syk.

Nå er Sagosen obs på faren for at noe lignende kan skje igjen, selv om han etter hvert begynner å få litt mesterskapserfaring.

- I Frankrike var alt nytt, og nå er jeg litt mer vant til ting. Jeg har vært i en VM-finale før og vet hvordan det fungerer etterpå, sier han.

- Men jeg kan ikke garantere at det ikke kommer en ny smell. Det vet jeg ikke, sier han.

  • LES OGSÅ: Sagosen falt om på et bakeri etter VM-thrilleren: – Det var ekstremt

– Alt er slitent

Det var en langt blidere Sagosen som ankom sølv-banketten søndag kveld enn hva han var like etter finaletapet mot Danmark. Han gledet seg til å få seg noe godt i glasset, puste ut og «sprekke VM-bobla», som han kaller det.

Men Sagosen er sliten, innrømmer han.

- Kroppen er sliten, hodet er slitent, alt er slitent. Når du har vært i VM-bobla i tre-fire uker, er det alltid farlig når du popper den bobla. Da kommer det ofte sykdom eller skader, og det handler om å være bevisst og klok rundt de valgene man tar, sier han.

Og det er der lærdommen fra tidligere kommer inn i bildet. Det hjelper nå, tror Sagosen, som ikke får mange dagene fri før han må melde seg til tjeneste for klubblaget Paris St. Germain.

LÆRER: Etter å ha kommet langt i flere mesterskap, har Sander Sagosen og Bjarte Myrhol etter hvert fått erfaring med å være med til mesterskapets siste slutt. Det er god lærdom å ta med seg, mener Sagosen. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Fri til onsdag

Allerede onsdag skal han være på plass i den franske hovedstaden igjen.

- Jeg drar til Oslo i morgen (mandag), og så får jeg tirsdagen i Oslo, før jeg reiser til Paris onsdag morgen. Så har vi noen sponsoroppdrag, før vi starter med trening allerede torsdag, sier 23-åringen.

- Blir du uthvilt av det?

- Nei, det blir jeg ikke, sier Sagosen og ler.

- Men det er sånn håndballen er. Vi må suge litt på den karamellen her. Vi har tatt sølv i VM og er verdens nest beste landslag. I mine øyne er det fullt fortjent at vi kom til VM-finalen. Dessverre var vi ikke gode nok til å nå helt opp, og det må vi ta lærdom av.

Klar for fest

Den norske pressen fikk audiens på den norske banketten i drøyt ti minutter søndag kveld.

Sagosen ankom festlokalene sammen med samboeren Hanna Bredal Oftedal.

– Sølvfest med gullet ditt, spør en av journalistene spøkefullt.

– Ja, det er sant det. Nå har jeg med meg gullet mitt, svarer landslagsstjernen.

Etter det ventet en skikkelig fest.

- Nå skal vi få oss noe godt i glasset, spise noe god mat og feste litt sammen med de vi er glade i. Det er alltid fint med en god fest. VI har vært sammen i fire uker, tatt sølv og må få være fornøyde med det, sier Sagosen, før han – nær sagt som vanlig – begynner å se fremover igjen.

- Så starter nye forberedelser så fort som mulig, sier han.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Håndball
  2. Håndball-VM 2019 herrer
  3. Herrelandslaget håndball
  4. Sander Sagosen