Freiburg – Hertha Berlin 1-1

Per Ciljan Skjelbred var nær ved å score da Hertha Berlin tapte 0-1 for Stuttgart i forrige runde i Bundesliga.

Det tapet føltes surt for både 26-åringen og den nyopprykkede klubben, så det var ekstra godt for både Ciljan selv og lagkameratene da han dukket opp etter et innkast etter halvtimen i Freiburg.

Utlikningen fra seks-syv meter ble kampens siste scoring, og dermed et meget viktig bortepoeng.

Tøff bortekamp

— Vi burde vunnet mot Stuttgart, føler jeg. Men da fikk vi ikke målene våre. Nå fikk vi i hvert fall ett. Godt, for dette er ingen enkel stadion å komme til, sier Ciljan til adressa.no – og tenker på at Freiburg ble nummer fem forrige sesong.

Herthas mål er å berge plassen denne sesongen, og da er naturlig nok slike resultater på bortebane kjærkomne.

— Hadde vi tapt i dag, ville det føltes som et slag i trynet igjen. Men i denne kampen spilte vi litt mer kynisk defensivt, og tok bedre vare på våre egne sjanser. Artig, forklarer Ciljan.

- Holde meg skadefri

Som altså har gått rett inn i startelleveren etter at han ble lånt ut fra Hamburg for noen uker siden. Der har han tenkt å bli:

— Ja, det er derfor jeg er her – for å være aktuell for startelleveren. Nå er målet å spille så bra som mulig og holde seg skadefri, sier han – som satses på som indreløper og høyrekant i den tyske hovedstadsklubben.

— Jeg har et veldig godt inntrykk av alt så langt. Gode og hyggelige medspillere, og en trivelig stemning i garderoben, sier han.