Åtte kamper – null seiere. Det var fasiten for landslaget i fjor – og hovedårsaken til at Åge Hareide måtte pakke sammen sakene sine og gå.

Fotballpresident Sondre Kåfjord og co lette febrilsk etter en ny landslagstrener, men da flere meritterte personer takket nei, og fristen for å ha en ny mann på plass nærmet seg, måtte de nøye seg med en vikar. Valget falt på Egil ”Drillo” Olsen, mannen som ledet Norge gjennom 88 landskamper over åtte år, og sørget for at Norge i en periode var ranket som verdens nest beste lag.

— God nødløsning

Kritikerne var mange, men Kåfjord var sikker i sin sak: Forbundstoppene hadde funnet den riktige mannen, og en person de hadde tro på kunne løfte Norge. Han er ikke mindre sikker i sin sak i dag – i underkant av én måned etter at Drillo ble presentert på en pressekonferanse på Ullevaal.

— Drillo var en god nødløsning, og den beste vi kunne få tak i når vi ikke klarte å finne en permanent løsning, sier Kåfjord om 66-åringen som i utgangspunktet skal lede Norge i privatlandskampene mot Tyskland, Sør-Afrika og Finland.

- Hvordan er forventningene før Tyskland-kampen?

— Jeg er som alle andre veldig spent. Det engasjementet der her har skapt overgår alle forventninger, sier Kåfjord.

Bare positive tilbakemeldinger

Fotballpresidenten lyser opp. Han merker Drillo-effekten på omgivelsene, og han merker det på spillerne.

— Mange av landslagsguttene vet kanskje ikke helt hva man skal forvente, men alle gleder seg, og det er moro å se, forklarer han.

Og han er i tillegg overrasket over hvordan responsen på Drillo-utnevnelsen har vært utad.

- Det som er veldig hyggelig er at jeg har fått utrolig mange positive kommentarer og sms. Jeg har ikke fått én eneste negativ melding, men det betyr ikke at det ikke er noen som er uenige. Uansett så tror jeg de er i mindretall , sier Kåfjord.

60-åringen tenker litt, og ser litt brydd ut.

— Vi må begynne å vinne fotballkamper, og vi skal ikke ha et 2008 om igjen, sier han til slutt.

Les også:

- Sugne på en fest

For det er liten tvil om at ett år uten en eneste seier har satt sitt preg på alle som har noe med landslaget å gjøre.

— Folk er også veldig sugne på en fotballfest på Ullevaal. De har blitt snytt for mye der, forklarer han, og tenker på forrige gang Norge tok en seier på hjemmebane.

Datoen var 28. august, og Norge slo Argentina 2-1. Til tross for optimismen og entusiasmen så har ikke Kåfjord all verdens forventninger til oppgjøret mot Tyskland i morgen – i hvert fall ikke resultatmessig.

— Jeg har ikke andre forventninger til denne kampen annet enn at Egil får sin første sjanse til å finne og sette et lag. Vi møter en knalltøff motstander som er i sesong, sier Kåfjord.

Håper på et løft

Og legger til.

— Det gjorde vi også mot Wales rundt samme tid i fjor, og det gikk ikke så bra, sier Kåfjord.

0-3 borte mot Wales var fasisten 6. februar 2008. - Det blir vanskelig å få til et godt resultat mot Tyskland, men jeg tror vi kommer til å se en annen prestasjon enn mot Wales, og jeg håper vi får et løft denne sesongen. Det har vi lyst på alle sammen , avslutter han.