I 45 minutter så Liverpool ut som mestere i Europaliga-finalen mot Sevilla. Men i andre omgang slo det spanske laget nådeløst tilbake. Liverpools gikk fra ledelse til et sviende nederlag.

I forkant av Kevin Gameiros viktige 1-1-scoring ble Liverpools venstreback Alberto Moreno kraftig rundlurt.

Og Moreno får virkelig gjennomgå av eksperter og tidligere Liverpool-profiler i kjølvannet av onsdagens finaletap.

Bråk før kampen:

— Han kan ikke forsvare

— Vi har sett det så mange ganger før denne sesongen. Moreno er god til å komme fremover på banen, men han kan ikke forsvare, er dommen fra tidligere forsvarskjempe i Liverpool Mark Lawrenson.

John Arne Riise bekledde venstreback-posisjonen i Liverpool i flere sesonger. Han skriver følgende om Moreno på Twitter:

Jamie Carragher spilte over 500 kamper for Liverpool fra 1996-2013. Han skrev følgende på Facebook etter kampen:

– Jürgen, overgangskomité, hvem som helst, signér en j***** venstreback.

Carragher slettet senere innlegget.

— Helt på bærtur

På sosiale medier hagler kritikken mot Moreno fra journalister, eksperter og supportere.

— Moreno er helt på bærtur. Det virker som han har sittet i garderoben i pausen og tenkt på at han skal heve det trofeet, sier tidligere landslagskeeper Thomas Myhre i Max' studiosending i forbindelse med kampen.

— Den første scoringen førte til at Sevilla fikk selvtillit. Liverpools kollaps kan også være mye av Sevillas fortjeneste, supplerer Tor Ole Skullerud.

— Det er nok fryktelig tunge hoder i Liverpool-garderoben nå. Det er kritisk for Liverpool å starte neste sesong uten å være med i Europa-turneringer, fortsetter den tidligere Molde-treneren.

foto
Europaliga-finalen ble en stor nedtur for Liverpool. Foto: NTB scanpix

Klopp: — Vi mistet troen

Liverpool-spillerne var langt nede etter finaletapet.

— Vi ga bort et billig mål og kom aldri inn i kampen igjen. Vi kom aldri i gang i andre omgang, og det er ekstremt skuffende. Vi viste ikke noe i nærheten av det vi er gode for, og det er den største skuffelsen, sier Liverpool-kaptein James Milner.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil ikke legge skylden for kollapsen på enkeltspillere.

— Det første målet er ikke problemet. Problemet er det som skjedde i etterkant. Vi mistet troen på vår måte å spille fotball på, vi mistet fasongen og var nervøse i forsvarsjobben. Det viser at vi ikke er der vi hadde håpet ennå. Vi må bruke denne erfaringen til å bli bedre. I kveld er det skuffelse og frustrasjon, sier Klopp.

Podkasten Aftenpodden sport: Lytt og abonnér i Itunes eller hør episoden her nå: