Nyinnkjøpte Luiz Suárez trengte kun 15 minutter på å vise seg frem for The Kop. Uruguayaneren kom inn fra benken i annen omgang og satte inn det viktige 2-0-målet foran sine egne fans.

— Herlig for ham å score, og fantastisk for supporterne. Han har faktisk ikke rukket å trene med laget ennå på grunn av alle papirene som måtte signeres. Vi gleder oss til å ha ham med på feltet nå , sier Liverpool-manager Kenny Dalglish til TV 2. Onsdagens oppgjør var Liverpools første uten Fernando Torres. Manager Kenny Daglish hadde valgt å gi Dirk Kuyt muligheten alene på topp, mens nyervervelsen fra Ajaz, Luis Suárez, måtte finne seg i å starte kampen på benken.

På motsatt side fikk John Carew sjansen på topp, i det som var hans andre seriekamp for klubben etter utlånet fra Aston Villa.

Liten Liverpool-dominans

Publikum var ikke vitne til noen stor kamp innledningsvis på Anfield. Ingen av lagene klarte å skape noe som helst, og ballen befant seg stort sett mellom de to lagenes 16-meter under store deler av førsteomgang.

Den første virkelige store sjansen kom ikke før det var spilt 36 minutter. Og den kom til vertene. Martin Kelly la hardt inn foran mål. I midten vant Glen Johnson duellen med en Stoke-spiller, og headet knallhardt på mål. Asmir Begovic leverte imidlertid en strålende reaksjonsredning, og hindret Liverpool fra å ta ledelsen.

Kuyt fikk så to gode muligheter til å score for Liverpool. Først skallet han ballen like utenfor etter et innlegg fra Kelly etter 37 minutter. Så banket han ballen høyt over i god posisjon innenfor Stokes 16-meter.

Samme mann testet Begovic med et skudd fra langt hold like før pause, men serberen hadde full kontroll på forsøket fra nederlenderen. Dermed kunne lagene gå til pause på stillingen 0-0, noe Stoke hadde mest grunn til å være fornøyd med.

Meireles først

Om førsteomgangen var kjedelig, så begynte andreomgangen med et smell. Det var det portugisiske Raul Meireles som sørget for. Liverpool fikk frispark like utenfor 16-meteren til Stoke. Steven Gerrard banket til, men ballen gikk via flere spillere innenfor feltet. Den havnet til slutt i beina på Meireles, som hamret ballen i nettet bak en sjanseløs Begovic.

Dette var for øvrig midtbanespillerens tredje mål på de fire siste kampene for Liverpool.

Carew og Stoke fikk sin første store mulighet etter 61 minutter. 31-åringen ble spilt fri, og avanserte inn i Liverpool-feltet. Han kom litt skrått på mål, men prøvde å sikte seg inn på det lengste hjørnet. Dessverre for nordmannen gikk avslutningen like utenfor stolpen til Pepe Reina.

Lurte offsidefellen

Da 63 klokken rundet 63 minutter var det duket for debuten til Suárez. Og den tidligere Ajax-spissen fikk en strålende mottakelse fra hjemmefansen.

24-åringen, som ikke hadde spilt en kamp på to måneder, sørget for enda mer jubel etter 79 minutter. Han lurte offsidefellen til gjestene, og kom helt alene mot en utrustende Begovic.

Spissen rundet keeperen, og trillet ballen mot det åpne burdet. Stoke-forsvareren Andy Wilkinson prøvde å forhindre scoring, men kunne bare forlenge ballen via stolpen og i mål. Dermed fikk Suárez debuten han hadde drømt om, selv om scoringen kanskje blir skrevet ned som et selvmål i historiebøkene.

Stoke gikk rett i angrep, og Jon Walters kunne ha redusert til 1-2 og gjort slutten av kampen spennende. Men Reina kastet opp den ene hånden, og styrte avslutningen til spissen over mål.

Både Shelvey og Gerrard testet skuddfoten mot slutten av oppgjøret, men det ble ingen flere mål, og Liverpool kunne dermed juble over sin tredje seier på rad.