Brasil — Japan 3-0:

Supergutten Neymar slo an tonen med scoring allerede etter tre minutter mot Japan.

Neymar åpnet scoringsballet med å sende en ball på halv volley i mål fra 16-17 meter. Det ble den eneste scoringen i kampen før pause, men allerede tre minutter ut i den andre omgangen doblet Paulinho ledelsen.

Innbytteren Jo fastsatte sluttresultat til 3-0 på overtid, og dermed fikk brasilianerne den starten på Confederations Cup som laget ønsket seg.

– Neymar er en stor spiller. Han er en virkelig stjerne, og det er spillere som han som gjør forskjellen, sa Brasil-trener Luiz Felipe Scolari etter kampen. Han var fornøyd med det spillerne presterte, men særlig framhevet han «popidolet» Neymar.

Seieren betyr at Brasil tok teten i gruppe A før Italia og Mexico møtes på berømte Maracana stadion søndag. Turneringen er som et prøve-VM for neste års VM-sluttspill å regne.

Det var en fullt fortjent seier de brasilianske stjernene sikret seg, men det ble ingen stor kamp. Til det var japanerne for svake og manglet gjennombruddskraft.

Det var stor forskjell på lagene, både fysisk og teknisk. Brasilianerne var mye sterkere og rent teknisk fikk de også briljere.