Lerkendal: Dette var kampen Rosenborg måtte vinne i jakten på Molde. Og det tok under fire minutter før Jim Larsen hadde ført Rosenborg i ledelsen med en kontant avslutning fra fem meter. Da så alt lyst ut etter at Molde avga to poeng mot Odd Grenland tidligere på kvelden.

(Artikkelen fortsetter)

RASK SCORING: Her scorer Jim Larsen før det har gått fire minutter (Foto: Digitalsport).

Men til tross for store Rosenborg-sjanser var det Aalesund som kvitterte ved Daniel Arnefjord etter en halvhjertet inngripen av Daniel Örlund i Rosenborg-målet. Frisparket fra høyre kant ved Jo Nymo Matland fra rundt 35 meter fra mål traff Arnefjord på hodet og retningsforandringen gikk over Örlund og i mål. Det var ikke bra av svensken. Men dette skulle heller ikke bli svenskens kveld i RBK-buret.

(Artikkelen fortsetter)

I MÅL: Her scorer Daniel Arnefjord for Aalesund (Foto: Digitalsport).

For denne kampen hadde den nerven og dramatikken den skulle ha etter at Molde ga Rosenborg muligheten til å ta innpå. Men det var tydelig ikke svenskenes dag på Lerkendal. For da John Chibuike kjempet seg til straffespark etter 27 minutter klarte Rade Prica å sette straffen høyt over mål.

(Artikkelen fortsetter)

HELBOM: Her setter Rade Prica ballen langt over mål (Foto: Scanpix).

Men det var i det 43. minutt at det så virkelig mørkt ut for Rosenborg. Aalesund gikk rett i angrep da Mikael Lustig følte seg urettferdig revet ned. En lang ball ble sendt høyt mot 16-meteren der en fremrusende Edvard Skagestad ruvet i luftrommet mot Örlund. Ballen ble headet over svensken og ned på hodet til Michael Barrantes. Det var Örlunds mareritt for her var svensken svak.

I andre omgang falt kvaliteten, men supersjansen til John Chibuike hadde gått rett inn i kampen om årets mål på Lerkendal hvis den hadde gått inn. En klarrering i feltet endte hos Morten Moldskred som langet til. Chibuike styrte det harde skuddet med hælen og bare en sterk reaksjonsredning hindret utligning. Og da Daniel Fredheim headet like over tverrliggeren med et kvarter igjen så det mørkt ut for Rosenborg. Men selvmålet Enar Jääger sendte i eget nett i det 86. minutt etter et knallhardt innlegg fra Henriksen reddet i alle fall et poeng for Rosenborg i kampen. Men hjemmelaget burde ungått å tape poeng. Tabbene avgjorde.

Video: Jönsson etter kampen:

Jönsson: — Vi gjør noen avgjørende feil