For femte året på rad er Tromsø innblandet i medaljekampen i Tippeligaen.

— Gullet glapp i dag. Men det får så være. Vi er i år igjen innblandet i medaljekampen - noe som er sterkt for en klubb på størrelse med Tromsø, sier TIL-trener, Per Mathias Høgmo.

Tromsø gikk opp på 47 poeng med uavgjort i Haugesund i kveld. Det er syv poeng bak Molde, og ett poeng mer enn Rosenborg på tredje, som har en kamp mindre spilt.

Søndag 20. november smeller det imidlertid på Alfheim, når trønderne kommer til Tromsø for å gjøre opp om den nest gjeveste medaljen.

— Jeg sa før kampen i kveld at vi trengte minst fire poeng i våre to gjenstående bortekamper, mot Haugesund og Start, for å kapre sølvet. Nå fikk vi ett her i kveld og er i førersetet foran neste kamp mot Rosenborg. Det kommer til å bli utrolig artig. Med et fullsatt Alfheim i ryggen skal vi gjøre jobben, forsikrer Høgmo.

- Gode borte - dårlig betalt

Trener Høgmo betegner Tromsø-spillernes innsats som solid mot Haugesund.

— Ja, vi spiller igjen en meget god bortekamp. Det har vi gjort ofte i år, men vi har dessverre fått veldig dårlig betalt. Samtidig må vi klare å skape mer fremover i banen når vi dikterer og kjører så store deler av kampen som vi gjorde i kveld.

Samtidig er Høgmo glad for å reise nordover med ett poeng fra oppgjøret mot Haugesund - laget med årets nest beste hjemmestatistikk, etter Tromsø.

— Haugesund er bunn solide. De er tro mot måten de spiller på, og beviser at fjorårets gode sesong, som var overraskende på mange, ikke var noen tilfeldighet. Inngangen deres frem mot kveldens kamp var heller ikke opptimal, med Søderlund ute med skade igår, men da slår de tilbake med entusiasme og bredde i troppen. Jeg tar av meg hatten for det de har klart å skape her nede, roser Høgmo.