Oilers — Manglerud Star 5-3:

STAVANGER (Aftenbladet): Dermed befestet Oilers sin solide ledelse på toppen av tabellen. Etter 22 kamper leder Oilers med 13 poeng ned til Lørenskog.

Riktignok med to kamper mer spilt. Adrian Veideman, Christian Dahl-Andersen, Josh Soares, Dan Kissel og Peter Lorentzen scoret målene for Oilers.

— Vi åpnet veldig bra, men så falt vi helt sammen. Vi klarte ikke å sende pasninger til hverandre, intensiteten falt og M/S tok helt over. Jeg har ingen forståelse for at det skal være vanskelig for å motivere seg til slike kamper. Det kommer over 4000 mennesker for å se på, og da finnes det ingen grunn til at M/S skal se ut som en rakett sammenlignet med oss, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet.

To tabber

Josh Soares fosøker seg i møtet med M/S lørdag kveld. Foto: Jon Ingemundsen

Første periode ble av det merkelige slaget. Fra start av virket Oilers å være påskrudd. Hjemmelaget tok tak i kampen og satte Manglerud Star under press fra første dropp. Allerede etter fem minutter kom kampens første scoring. Veiderman knallet til fra blålinjen. Oppskriftsmessig 1-0 til Oilers.Men etter scoringen gikk det meste galt for hjemmelaget. Etter sju minutters spill rotet Nick Plastino bort pucken i egen sone. Steffen Ratejzcak takket og bukket, avsluttet først midt på Smith, før han satte returen i det åpne målet.

Oilers ble tydelig satt ut av M/S’ overraskende utligning. Noen minutter var det duket for nok et sjokk i DNB Arena. Akkurat i det Oilers skulle starte på kampens første to minutter i overtall tabbet Plastino ut nok en gang. Han sendte en meget svak pasning tli Mathias Trettenes. Oilers-spilleren mistet pucken rett foran Ruben Smith. Raymond Bamberg var M/S-spilleren som plukket den opp, og han hadde få problemer med å score alene med Smith. 2-1 til M/S og attpåtil kom scoringen i undertall.

Oilers kom seg aldri helt til hektene etter at bortelaget tok ledelsen. Riktignok bommet Josh Soares på en straffe, men utenom dét var det ikke veldig mye farligheter Oilers klarte å produsere før sluttsignalet gikk for første periode.

Slagsmål og ny tabbe

Dan Kissel forsøker seg med et skudd i oppgjøret mot M/S. Foto: Jon Ingemundsen

I andre periode fortsatte Oilers der de slapp før pausen. Hjemmelaget slet med å få noe flyt i det offensive spillet og bortelaget var hele tiden på farlige besøk i Oilers’ sone.Det var likevel Oilers som først fikk pucken i mål. En svak retur av Simon Nordh gjorde at Soares enkelt kunne sette pucken i mål.

Men da publikum forventet at Oilers endelig skulle våkne – var det duket for en ny tabbe — denne gangen ved Ruben Smith. Oilers-målvakten ble plutselig stående, med spaken på pucken, og det virket som om han ikke visste helt hva han skulle foreta seg. Marcus Bryhnisveen benyttet mulighet og satte pucken enkelt i mål. Tre tabber og tre baklengsmål.

— Målene deres kommer etter tre personlige feil, og det er vanskelig å gardere seg mot. Det er små marginer og det er våre feil som skaper målene for dem. Jeg synes likevel vi vinner fullt fortjent, sier Thoresen.

Ellers er det verdt å nevne at Tommy Kristiansen og Linus Juell havnet i et skikkelig slagsmål i andre periode. Kristiansen fikk inn en fulltreffer som gjorde at Juell måtte ned i knestående. Begge ble sendt av isen med 5 minutter + videostraff.

Våknet i 3. periode

I 3. periode var Oilers endelig til å kjenne igjen. M/S hadde ingenting å stille opp med de siste 20 minuttene. Kun ett drøyt minutt ut i 3. periode sørget Dahl-Andersen for utligning.

Og noen minutter senere sørget Dan Kissel for 4-3. Resten av Kampen hadde Oilers god kontroll og det var kun i sluttminuttene at bortelaget satte Oilers under press.

I overtall kom de til flere store muligheter da det kun gjensto ett minutt av kampen. Oilers sto imidlertid imot og sekunder får slutt kunne Peter Lorentzen enkelt sette pucken i det åpne M/S-målet.

Ingen god kamp av Oilers, men likevel tre fortjente poeng.

Listen over folk Thoresen ikke var fornøyd med var lørdag kveld lang, men han trakk likevel fram noen spillere han syntes leverte bra.

— Soares og Kissel er veldig viktige for oss. I tillegg kommer Henrik Solberg opp på et bra nivå i 3. periode, sier Thoresen.

— Nå leder vi med sju poeng og jeg har som mål at vi skal lede med sju poeng til jul også, slår Thoresen fast.