BRANN STADION (bt.no): — Jeg klarte ikke å innfri forventningene til meg selv i dag. Og det var dumt jeg pådro meg det gule kortet. Men fotball handler mye om kriging, sier Branns toppscorer.

- Vi skulle vunnet denne kampen, sier han.

Han kom nok en gang i fokus, nigerianeren var høyt og lavt. Det så nesten litt komisk ut da han viste frem spensten sin tidlig i første omgang og gikk rett i bakken. Dommeren kjøpte ikke den. Så sendte han hjemmepublikummet til himmels da han dunket inn 1-0. Og på overtid pådro han seg sesongens fjerde gule kort.

- Filmer aldri

Etter kampen mente Ojo også at han skulle hatt straffespark på situasjonen inne i Aalesunds 16-meter. For nigerianeren sier han har sluttet å filme.

- Jeg filmer aldri. I min forrige klubb (Nybergsund) gjorde jeg det, men ikke her. Det er jo kameraer over alt og dommeren kan gi meg kort. Nei, jeg filmet ikke, jeg trodde dommeren skulle gi straffe, forklarer Ojo.

I vår har han blitt Branns aller viktigste spiller. Mot Sogndal måtte han stå over grunnet tre gule kort, og Ojo gjør det han kan for å unngå flere i dommernes register. Seks minutter før slutt var han for sein i en duell med Ville Jalasto, da fikk han altså gult kort.

— Jeg var litt sein der, det er greit, erkjenner Ojo.

Rune Skarsfjord har en streng policy om ikke å evaluere spillerne sine i mediene. Han syntes Ojo leverte nok en god kamp mot det kompakte Aalesund-forsvaret.

- Han (Ojo) tok godt for seg der oppe, og han gjorde en viktig jobb for oss, sier Brann-treneren.

— Får han mindre plass hos motstanderne nå enn det han fikk tidligere i sesongen?

— En del lag ligger kanskje mer kompakt og lavere, men det har også ofte skjedd når motstanderen scorer først. Jeg tror ikke de er mer obs på Kim nå, enn det de var i starten av sesongen.

Kjetil Rekdal mener Branns angrep er mer enn Kim Ojo. Til tider nøytraliserte laget hans kraftspissen.

— Vi vet hva Kim Ojo er god til, men det er mange gode spillere rundt ham også. Det er vel så viktig å passe på dem, sier Rekdal.

Spissen sier han er godt rustet for det tette kampprogrammet som følger.

- Ja, jeg kan spille cupkampen på onsdag også hvis Rune vil bruke meg. Jeg er i fin form. Det er gøyere å spille kamp enn å trene, smiler Ojo.

Barrantes-kanon

Brann var det beste laget på Stadion i går. Men de klarte aldri å utnytte det spillemessige overtaket. Hjemmelaget kom til innlegg og cornere i fleng. Erik Mjelde og Diego Guastavino kunne fort ha satt ballen i nettmaskene med litt mer presisjon og dyktighet. Aalesund hadde noen overganger som kun resulterte i ufarlige avslutninger utenfor 16-meteren.

Etter 28 minutter kom kampens første scoring. Christian Kalvenes vant en duell mot Aafk-keeper Sten Grytebust, Kim Ojo plukket nedfallsfrukten og banket ballen opp i krysset. Spissens syvende seriemål og lagene gikk i garderoben med 1–0. De snaut 11.000 bergenserne hadde så vidt satt seg ned igjen da de fikk en i fleisen. For Aalesund kom på en overgang rett etter sidebytte. Jonathan Parr var fri på venstresiden, innlegget klarerte Lars Grorud rett ut i returrommet, der sto Michael Barrantes og klemte til – 1-1 og lagene var like langt.

Selv om Brann hadde ballen mest, var gjestene farlige på kontringer. Og hjemmelaget slet med å komme til de aller største farlighetene motsatt. Ojo fikk en dobbeltsjanse, mens et Guastavino-raid på slutten endte på feil side av lengste kryss. Dermed endte det 1-1. - Brann var klart best i første omgang. Så var andre omgang mer jevn. Vi hadde sjanser til å vinne kampen, men det ville ikke vært fortjent, oppsummerte Rekdal.