Etter to måneder med negative meldinger ser langrennsløperens 60 dager lange sykdomsavbrekk ut til å gå mot slutten. Virustrøbbelet kan nærme seg et tilbakelagt kapittel. Han har i så fall 108 dager på seg til å ta igjen det tapte fram mot OL.

Northug har fått tilbake følelsen som tyder på at han er klar for ordinær trening igjen. Laktattestene han gjennomførte ved Olympiatoppsenteret i Trondheim tirsdag viste at kroppen til Northug har tatt til seg mer trening.

— Vi er godt fornøyd med dette. Kroppen har begynt å normalisere seg, og det peker i riktig retning. Denne testen var veldig betryggende. Den viste at hans følelser stemmer overens med prøvene, sier Northugs trener Eirik Myhr Nossum til NTB.

14 dager

Northugs form og evne til å tåle trening har vist en veldig fin stigning de siste 14 dagene.

— Hvis framgangen fortsetter slik vi forventer, så kan han være tilbake i full trening om 14 dager. Da kan han tåle mellom 25 og 30 timer trening i uken. Nå handler alt om å bygge seg opp igjen. Vi trenger ikke lenger å ta hensyn til viruset eller ettereffektene av det, og jobben med å omskape en utrent kropp til toppidrettsutøver kan starte, sier Nossum.

Høyden

I likhet med de norske og svenske landslagsløperne skulle Northug ha vært i Val Senales i disse dager. Men som det planlagte høydeoppholdet i september, gikk også dette i vasken.

— Betyr dette at dere nå legger opp til et høydeopphold i november?

— Det er noe vi ser på etter hvert. Det er ikke noe vi utelukker, nei.

Northugs konkurranseopplegg fram mot jul er naturlig nok heller ikke spikret. Et eventuelt høydeopphold vil også ha innvirkning på det.

(©NTB)