Jonas Svenssons AZ Alkmaar skal torsdag kveld spille Europa League-match mot franske Lyon, men det blir uten trønderen på banen.

Da den nederlandske klubben la ut lagoppstillingen en time før kampstart klokka 19, var ikke verdalingens navn å se. Senere kom meldingen om at Jonas Svensson ikke er i troppen til dagens kamp.

– Personlige årsaker

Dette skal være på grunn av «personlige årsaker», skriver klubben. Ifølge Trønder Avisa skal et dødsfall i familien ha gjort at Svensson har reist hjem til Verdal.

Dermed må Svensson fortsatt vente på debuten for sin nye klubb. Han har ikke fått spilletid siden han i slutten av januar meldte overgang fra Rosenborg til den nederlandske klubben.

AZ tapte for øvrig kampen 1–4.

I helga ble han sittende på benken gjennom hele kampen, da Alkmaar slo Martin Ødegaards Hereenveen i serien.

Rosenborg har allerede hentet Svenssons erstatter på høyre back. Vegard Eggen Hedenstad signerte i forrige uke en fireårskontrakt med trønderne.

Søderlund ute med skade

I tillegg til Svensson, mister også Alexander Søderlund kveldens Europa League-runde. St. Etienne-spissen er skadet, og ikke med til franskmennenes møte med Manchester United på Old Trafford. Det er dog Ole Selnæs, som starter på benken mot det engelske storlaget.

Sander Berge sitter på benken fra start for Genk, som møter rumenske Astra. Ståle Solbakkens FC København møter et annet lag som kommer fra Champions League, Ludogorets.