Det skriver TIL på sin hjemmeside onsdag ettermiddag.

- Diambars har vært konstruktive i forhandlingene og har hatt et klart ønske om at spillerne skulle komme til TIL. Vi har hatt en god dialog med presidenten Saer Seck hele veien, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen til klubbens hjemmeside.

TIL-KLAR: Mehdi Dioury og Elhadji Mour Samb har signert for TIL. Foto: Rune Robertsen

– For fremtiden

Bård Flovik kaller overgangen for de to sengealserne en investering for fremtiden.

- Dette er en investering i fremtiden, for begge er fortsatt unge spillere. De må bruke tid til å tilvenne seg norsk eliteserien og TIL, sier trener Bård Flovik.

Penger og prosenter

Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen beskriver avtalen som «veldig god for Tromsø IL».

– Det har vært gode forhandlinger, god dialog, et tydelig ønske fra Diambars om å gi disse spillerne en sjanse i Tromsø. Også basert på historikken med Kara og Ciss. At vi har god kontakt med Sack Saer (Diambars-sjef i Senegal, journ.anm.) var en nøkkel, sier Johansen.

Han vil dog ikke ut med detaljer i avtalen, som er konfedensiell mellom partene.

– Vi har holdt økonomien ganske nøktern. Med hjelp fra Trond Mohn og den totale rammen vi har, så er vi fortsatt innenfor den totale økonomirammen som vi styrer innenfor. Det er det korrekte å si, sier Johansen og bekrefter:

– Det ligger en sum "upfront" ja. Det er en god avtale for TIL, det er ikke store beløp.

TIL-sjefen forteller at man har forhandlet frem en relativt lav pris mot at Diambars har andeler i et eventuelt videresalg. Men TIL har godt over 50% av eventuelt videresalg selv.

– Verdien som ligger både for TIL og Diambars i innholdet er i et eventuelt videresalg. Det er regulert ut fra at vi har betalt en sum på forhold. Det er ikke det jeg har kommunisert før med et delt eierskap, sier Svein Morten Johansen.