Når Norge i morgen møter Sør-Afrika på Ullevaal er det temmelig nøyaktig et år siden Jon Knudsen fikk sin debut mot Skottland. 11. oktober i fjor holdt han nullen i sin første VM-kvalifiseringskamp, da det ble 0-0 i Skottland, og siden har han vært Norges førstevalg.

— Jeg har fått enorm tillit av Drillo, og det takker for jeg. Jeg var litt usikker da han tok over som trener. Åge hadde også gitt meg sjansen, men med ny trener er man alltid litt betenkt, sier Jon Knudsen til Aftenposten.no.

De første 12 månedene på landslaget har gitt selvtillit og internasjonal matching, men han er ennå ikke helt komfortabel med at Norge pluss Jon Knudsen er lik sant.

Ikke én frihelg

— Det har ikke sunket skikkelig inn ennå. Men jeg er mye roligere nå enn for et år siden. Det kommer også an på hvordan man gjør det på jobben, og i Stabæk har vi hatt mer flyt i det siste, sier Knudsen.

Han innrømmer gjerne at livet hans har blitt ganske forandret på grunn av landslaget, og det har fått konsekvenser.

- Det har vært et utrolig spesielt år. Jeg har ikke hatt en frihelg på et år, og det har vært en enorm påkjenning for familien at jeg har gjort det bra, sier en ærlig Knudsen til Aftenposten.no.

Les også:

Stabæk-keeperen er svært knyttet til familien sin, men føler at landslagsfotballen veier opp for lite fritid, nettopp fordi han har familien med på lag.

— Jeg vet jeg har støtte hjemme, og det er viktig. Kona mi forstår at jeg gjerne vil prøve meg når jeg har fått guttedrømsjansen i såpass voksen alder, og det setter jeg pris på, sier Knuden.

Ingen Jönnson-garanti

At Nils Johan Semb er ny toppfotballsjef borger for at Drillo får to nye år som trener. Det gjør at 34-årige Knudsen sannsynligvis beholder sin førstekeeper-rolle frem mot EM i 2012. For målvakten har bestemt seg for å satse videre.

— Man vet hva man har, men ikke hva man får. Fortsetter Drillo er det fint, men han har vel ingen garanti – det har Semb også gitt uttrykk for, sier Knudsen.

Han mener det ville blitt litt på samme vis dersom Jan Jönsson, som er nevnt som en svært aktuell kandidat, blir ny landslagstrener – og ikke Drillo.

- Selv om jeg kjenner Jan godt har jeg ingen garanti for å bli valgt som keeper dersom han skulle bli landslagstrener. Jeg tar ingenting for gitt, og kjemper bare hardt for plassen min, sier Knudsen.