BELGIA – SERBIA 2-1

Manchester City-stopper Vincent Kompany er en skikkelig hardhaus. 33 minutter ut i landskampen mot Serbia, fikk belgieren meget tøff behandling i en duell med keeper Vladimir Stojkovic.

Kompany gikk rett i bakken, det samme gjorde Serbias keeper, og dommeren signaliserte at legepersonell måtte komme seg raskt inn på banen . TV-bildene viste at Kompany fikk en knallhard knyttneve midt på nesa.

Gikk i bakken

Fotballspillere for ofte kritikk for å falle lett i dueller, overspille og generelt ha lav smerteterskel. Kompany er et glimrende eksempel på det motsatte.

27-åringen ble riktignok liggende og rulle på gressmatta med tydelig store smerter, men han nektet å bytte ut – og spilte resten av kampen. Etterpå viste de medisinske undersøkelsene at Kompany faktisk hadde brukket nesa, pådratt seg en hjernerystelse – i tillegg til det hovne, blåe øyet man tydelig kunne se.

Ubeseiret

Belgia har ennå ikke tapt i Gruppe A og leder med 19 poeng – tre foran Kroatia.

Takk til alle våre fans. Hva ville ikke du gjort for landet ditt , skrev Kompany på Twitter og la ut et bilde av sitt ganske så forslåtte ansikt.

Kompany fikk selvfølgelig velfortjent hyllest av landslagssjef Marc Wilmots.

Alle spillerne ga absolutt alt de hadde for at vi skulle vinne. Innsatsen ble gjenspeilt av Vincent (Kompany), som viste ekstraordinært mot , sier Wilmots ifølge SuperSport.com