BRUKKET NESE: Vincent Kompany ga alt. Resultatet ble en brukket nese og hjernerystelse. BRUKKET NESE: Vincent Kompany ga alt. Resultatet ble en brukket nese og hjernerystelse. Foto: NTB Scanpix

Spilte med hjernerystelse og brukket nese i én time

Kompany etter kampen: — Hva ville ikke du gjort for landet ditt?

BELGIA – SERBIA 2-1

Manchester City-stopper Vincent Kompany er en skikkelig hardhaus. 33 minutter ut i landskampen mot Serbia, fikk belgieren meget tøff behandling i en duell med keeper Vladimir Stojkovic.

Kompany gikk rett i bakken, det samme gjorde Serbias keeper, og dommeren signaliserte at legepersonell måtte komme seg raskt inn på banen . TV-bildene viste at Kompany fikk en knallhard knyttneve midt på nesa.

Gikk i bakken

Fotballspillere for ofte kritikk for å falle lett i dueller, overspille og generelt ha lav smerteterskel. Kompany er et glimrende eksempel på det motsatte.

27-åringen ble riktignok liggende og rulle på gressmatta med tydelig store smerter, men han nektet å bytte ut – og spilte resten av kampen. Etterpå viste de medisinske undersøkelsene at Kompany faktisk hadde brukket nesa, pådratt seg en hjernerystelse – i tillegg til det hovne, blåe øyet man tydelig kunne se.

Ubeseiret

Belgia har ennå ikke tapt i Gruppe A og leder med 19 poeng – tre foran Kroatia.

— Takk til alle våre fans. Hva ville ikke du gjort for landet ditt , skrev Kompany på Twitter og la ut et bilde av sitt ganske så forslåtte ansikt.

Kompany fikk selvfølgelig velfortjent hyllest av landslagssjef Marc Wilmots.

— Alle spillerne ga absolutt alt de hadde for at vi skulle vinne. Innsatsen ble gjenspeilt av Vincent (Kompany), som viste ekstraordinært mot , sier Wilmots ifølge SuperSport.com