START — SARPSBORG 08 3-4:

Start møtte serietoer Sarpsborg 08 på Sør Arena søndag. I det som før kampen ble betegnet som en sekspoengskamp.

Og Start fikk det tøft, da dommeren blåste for fulltid var det bortelaget som stod igjen med poengene, og vant 4-3. ## Rett i ledelsen

Publikum på Sør Arena hadde knapt rukket å funne setene sine da showet startet på Sør Arena søndag. Sarpsborg gikk rett i strupen på Start og vant tre kjappe frispark på Starts halvdel. Og etter fem minutter slo de et frispark inn mot mål, det satte en uheldig Rolf Daniel VIkstøl sikkert til side for Alexander Lund Hansen og i eget nett.

Men Start ville ikke være noe dårlige, og responderte umiddelbart. På kampens første hjørnespark, etter sju minutter, ble ballen slått mot bakerste stolpe.

Mathisen fikk headet den inn mot mål, der ventet Matthias Vilhjalmsson. Han satte enkelt inn sitt 12. mål for sesongen, og lagene var like langt.

Det skulle ikke vare mange minuttene. For bare fem minutter senere var bortelaget i ferd med å trenge igjennom. Glenn Andersen la ned Martin Wiig som bakerste mann. Sparsborg ble belønnet med frispark på 16-meters streken, mens Andersen fikk gult kort. Skuddforsøket ble reddet av Lund Hansen, men returen ble chipet i tverrliggeren, og falt ned i beina på Mohamed Elyounossi. Han scoret enkelt fra kort hold.

Scoringsshow

Ti minutter senere var Sarpsborg på ferde igjen. Et fint angrep, der Martin Wiig lurte Starts offsidefelle, ble avsluttet med tunnel på Lund Hansen, og 3-1 til Sarpsborg.

Etter dette tok Start mer over kampen, og etter 28 minutter svarte de.

Ernest Asante fikk slått inn til Espen Hoff. Han avsluttet, og ballen ble styrt i eget mål av Sarpsborgs Kjetil Berge. 3-2, og 17 minutter til pause.

Start fortsatte å styre kampen, og fikk betalt for det. Hoff kom til linjen, og fikk slått hardt inn mot mål. Der kriget Espen Børulfsen til seg ballen, og banket den i nettaket.

3-3 etter en ellevill førsteomgang.

Andreomgang startet der den første sluttet. Start styrte kampen, men rotet i forsvar. Ti minutter ut i omgangen slo Sarpsborg et enkelt innlegg. Og på bakerste stolpe fikk Martin Wiig stå helt umarkert og heade inn sitt ander mål for dagen. Svikt både av Andersen og Mathisen i forsvar på den scoringen.

Tam andreomgang

I andre enden så Espen Hoff ut som Starts største trussel. Etter 57 minutter tok han ned ballen på brystet, og banket til på volley. Ballen banket i krysstolpen og ut.

Sarpsborg tok mer over banespillet utover i omgangen, og hjemmelaget virket slitne. Men hjemmelaget klarte å etablere et trykk de siste minuttene. Glenn Andersen og Ernest Asante ble flyttet opp på topp.

Like før fulltid gikk Ernest Asante overende i gjestenes straffefelt, men dommeren vinket spillet videre.

Dermed gikk Start på årets første tap på hjemmebane.