Tande leder hoppuka etter dobbelt norsk: - Helt rått!

Daniel André Tande og Robert Johansson sørget for dobbelt norsk, da hopprennet i Innsbruck ble avsluttet etter én omgang.

Publisert:

Daniel André Tande kunne juble for nok et godt hopp. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

  • Steffen Stenersen
  • Kurt B. M. Haugli
Denne artikkelen er over tre år gammel

Daniel André Tande (22) leverte et hopp på 128,5 meter i de vanskelige forholdene i Innsbruck, og ledet konkurransen etter ett hopp.

Spørsmålet var om det også skulle bli sluttresultatet. Sterk vind preget dagens hopprenn, men cirka ti minutter etter at første omgang var over, kom bekreftelsen på at det også ble den eneste.

Les også

Iversen reiser hjem fra touren: - Mentalt er det tøft

Dermed vant Tande dagens renn, foran nordmannen Robert Johansson, som med sitt hopp på 133 meter tok en sensasjonell andreplass.

To bilde gutter: Robert Johansson og Daniel André Tande sikret dobbelt norsk. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det var vanskelig å sitte på toppen og ikke vite hva du kom til å få ut fra kanten. Jeg hadde litt tungt over kulen, men vinden i bunnen reddet meg litt, sa Daniel André Tande til NRK

– Det er helt rått å lede hoppuka. Jævlig kult. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle stå her i denne situasjonen, sier Tande til den fremmøtte pressen etter det ene hoppet.

De andre sammenlagtfavorittene klarte ikke å mestre de vanskelige forholdene. Både Stefan Kraft og Kamil Stoch bommet. Stoch er nærmest nordmannen sammenlagt, og ligger bare 1,7 poeng bak.

Les også

For første gang i Touren mener ekspert at Sundby ikke er sammenlagtsfavoritt

Tande selv sier at han føler selv han hopper best av alle på ski, men vil ikke innkassere noen seier før siste renn i Bischofshofen fredag.

– Jeg må fokusere på arbeidsoppgavene, og ikke fokusere på sluttresultatet. Jeg tror det blir viktig å beholde den angrepsrollen, sier Tande.

– Det er et renn hvor forholdene er med å spille inn, men Robert får en mulighet og bruker den. Daniel utnytter også sjansen sin med relativt stille forhold. Så langt har denne dagen vært veldig bra for oss, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Flere av de norske utøverne var skeptiske til om det burde vært hoppet i det hele tatt:

– Med tanke på hvor mye dette rennet betyr for sammendraget så er vi igrenseland til forsvarlig, sier Andreas Stjernen til Aftenposten.

Han hoppet ned til en femteplass i dagens renn.

Saken oppdateres!

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Hopp