Arna-Bjørnar hadde som ventet grei kontroll hjemme mot Medkila lørdag ettermiddag. Men for å ta medalje, var bergenserne også avhengige av at Stabæk eller Kolbotn avga poeng i kampene mot henholdsvis Røa og Kattem. Arna-Bjørnar vant 3-0, og da dommeren blåste av i Arna, sto det fremdeles 1-1 mellom Kattem og Kolbotn i Trondheim, mens Stabæk hadde vunnet 2-0. — Det er cirka to minutter igjen av spilletiden i Trondheim, opplyste speaker, og Arna-Bjørnar-spillerne og trener Morten Kalvenes gikk nervøst rundt på gressmatten.

Så samlet de seg i en ring på midten av banen. Plutselig hørtes et rop på tribunen: - Neeeei!

Samtidig kom tårene ute på banen.

- En gjenganger

Kolbotn fikk det avgjørende målet helt på slutten, og Arna-Bjørnar må ta til takke med fjerdeplass. Hadde Kattem holdt uavgjort inn, ville Arna-Bjørnar fått sine etterlengtede bronsemedaljer.

— Det er vår uflaks, dette. Ufattelig kjedelig, sukker Maren Mjelde.

Også i fjor knep Kolbotn bronsen foran Arna-Bjørnar i siste serierunde. Rødtrøyene har ikke uten grunn fått stempelet som det store nesten-laget i norsk kvinnefotball.

— Dette er en gjenganger for oss. Vi har hatt en kjempesesong, når vi tenker hvor mange mål vi har scoret, hvor få mål vi har sluppet inn, og at vi har 49 poeng. Men resultatmessig blir det jo ikke bra, når vi igjen ender på fjerdeplass, sier Mjelde.

- Hadde unnet spillerne medalje

Trener Morten Kalvenes forteller at han samlet spillerne ute på banen rett etter kampen for å oppsummere sesongen før han visste sluttresultatet i Kattem-Kolbotn.

— Jeg ville ikke være farget av om det ble medalje eller fjerdeplass. Jeg sa til spillerne at dette er "all time high" for vår del, uavhengig av hvor vi ender opp. Og så sa jeg at "nå får vi bare vente, uansett hva som skjer, får vi tåle det". Så hørte vi noen rope "nei" på tribunen...

— Jeg hadde unnet spillerne veldig sterkt å få en fin avslutning på sesongen i år, og tror det kunne gitt en boost inn mot neste år, sier Kalvenes.

I selve kampen sørget Hege Hansen for 1-0 etter 7 minutter. Katie Bethke dro seg fri og la et nydelig innlegg fra venstresiden, og Hansen stanget ballen kontant inn bak Medkila-målvakt Lill Yvonne Karlsrud. Også det andre målet kom etter et pent angrep. Ballen havnet til slutt hos Madeleine Giske, som fra drøyt 20 meter skrudde den opp i keepers høyre kryss. Og da Bethke satte inn 3-0, også det et godt skudd fra distanse, var det i hvert fall ingen tvil om at Arna-Bjørnar hadde gjort det de kunne gjøre.

ARNA-BJØRNAR – MEDKILA 3-0 (1-0)

Arna idrettspark

TILSKUERE: 196

GULT KORT: Ingen

DOMMER: Vibeke Larsen, Tromsø.

MÅL: 1-0 Hege Hansen (7.), 2-0 Madeleine Giske (50.), 3-0 Katie Bethke (83.).

ARNA-BJØRNAR (4-4-2): Erika Skarbø – Astrid Grøttå Ree, Caroline Walde, Veronica Aasgård, Karoline Bakke – Tina Algrøy (Amalie Eikeland fra 75.), Maren Mjelde (Åsne Takle Eide fra 83.), Madeleine Giske, Kristine Hegland – Kathie Bethke, Hege Hansen.