Etter en duell i det 87.minutt i kampen mot Tromsdalen ble Solli liggende bevisstløs på bakken.

Kampen ble stoppet og helsepersonell kom kjapt inn på banen.

— Han er ved bevissthet

— Han er ved bevissthet og har pådratt seg et stort kutt i pannen. Vi regner med at vi vet mer om den medisinske tilstanden i løpet av en times tid, opplyser medisinsk koordinatorTor Arve Magnussen til TV 2 Sporten.

Hønefoss-stopper Aleksander Solli (24) fikk mandag kveld påvist brudd i ansiktet.

Det opplyser Hønefoss' sportssjef Rolf Magne Walstad til VG mandag kveld.

— Det er positive nyheter i den forstand at skadene er moderate. Brudd i ansiktet, men situasjonen er stabil. Han blir til observasjon. Alt bedre enn kritisk skade, godt nytt for Hønefoss, melder Walstad til VG.

Etter 20 minutter landet det luftambulanse på banen. Spilleren ble fullstendig skjermet med et hvitt teppe da han ble båret ombord i helikopteret.

RETT TIL SYKEHUSET: Helikopteret dro rett til Ullevål med Solli. Foto: Digitalsport

Da kunne man se at spillere sto og holdt rundt hverandre, tydelig berørt av situasjonen.

Etter skaden fikk han øyeblikkelig, stabiliserende behandling av tre tilsteværende leger. Ambulanse var raskt på plass, og Luftanbulansen landet på AKA Arena etter ca 15 minutter. Alexander var stabil og ved bevissthet da han ble fraktet med helikopter til sykehuset. Han bevegde på armer og bein .

Vi er alle sterkt preget av den meget alvorlige hendelsen som medførte at HBKs kaptein, Aleksander Solli, måtte fraktes med Luftanbulanse til Oslo Universitetssykehus i kveld. Våre tanker går nå til Alexander på sykehuset samt til hans samboer og familie.

Vi håper alle intenst at det går bra med Alexander og at han raskt kommer på bedringens vei igjen. Inntil da må vi avvente nærmere informasjon fra sykehuset.

Vi vil få uttrykte en dypfølt takk til alle tilskuerne, vaktmannskapene, frivillige og alle andre som bidro med å hjelpe til for en rolig og korrekt opptreden etter skadeepisoden , skriver Hønefoss på sin hjemmeside.

Fortsatte kampen

Rett i etterkant satte dommeren kampen i gang med en 4-0-ledelse til hjemmelaget.

Publikum reagerte med piping og tilrop, mens spillerne valgte å stå helt stille helt til det ble blåst av.

Helikopteret dro rett til sykehus med Solli. Han skal ha vært med bevissthet da han ble fraktet.

— Det er mulig vi kan gi en uttalelse i løpet av noen timer, men det viktigste for oss nå er å ivareta liv og helse, opplyser medievakt vedOslo universitetssykehus til TV 2 Sporten like før ni.