Fotball vs. Futsal har hatt noen småkrangler i Norge allerede, men Indoor Football Scandinavia (IFS) føler ikke at de provoserer med satsingen på spillere under 15 år.

Den skal komme i stand ved et samarbeid med Norsk Fotball Akademi (NFA), som ledes av tidligere topptrenersjef Teddy Moen.

Prøveprosjektet skal i første omgang gjelde Kristiansand og omegn, og skal tilrettelegge for talentutvikling innen futsal gjennom turneringer, treningsøkter og individuell spillerveiledning.

— Dette er svært positivt med fokus på rekruttering til futsal blant yngre, sier Pål-Jørgen Nilsen, landslagssjef som om en måned leder Norge i futsal-EM i Spania.

— Jeg tror samarbeidet med Norsk Fotball Akademi kan være et ledd i å bygge en bro mellom futsal og fotball.

Utviklingssjefen i Norges Fotballforbund, Andreas Morisbak, er ikke like sikker.

— Futsal er innefotball og annerledes enn vanlig fotball, med litt egne regler og en ball som spretter dårlig, sier han.

NFF har vist at de satser på spill på små flater, med 7er-lag og de siste årene 5er-lag.

— Vi mener smålagsspill er grunnlaget for å bli en god fotballspiller og det å ha det moro med fotball. Der får du alt mer intenst. Vi har 5er-fotball opp til 10-årsklassen, men tror 5er- og smålagsspill i større grad vil supplere også andre klasser, forklarer Morisbak.

— Vi er opptatt av å markedsføre smålagsspill: Fem mot fem, fire mot fire, tre mot tre og to mot to - og er i ferd med å etablere en arbeidsgruppe som skal forberede dette mot neste sesong, forteller utviklingssjefen.

Han peker på at over 1000 ballbinger er satt opp, og målet er å ha 4000 binger innen utgangen av 2007. Futsal-guru Frank Hartvedt misliker NFFs skepsis.

— Hva er det som gjør at man ikke heller kan se på fotball og futsal som idretter som kan utfylle hverandre, spør Hartvedt.