— Vi ville gjøre noe litt nytt, og jeg har aldri hørt om noen som har reist så langt i buss for følge eget lag, forteller styremedlem i Blåsarane, Antoni Knotten, til Sunnmørsposten.

DIREKTE 18.00: Hødd - Alta

Ideen til reisen kom i august. Siden da har supporterklubben jobbet med å samle inn sponsorpenger, jobbet dugnad og holdt lotteri for å tjene inn penger for å dekke reisen. Bussturen til og fra + overnattingen i Alta er nemlig gratis for medlemmene.

— Det måtte være noen goder for å få med folk på denne galskapen, ler Knotten.

Avgjørende kamp

- Hvordan ble ideen mottatt da dere først kom med den?

— Det var en del som ikke helt trodde vi skulle få det til, men vi har fått god støtte. De syns dette er moro, sier Knotten. Og det syns også søndagens hjemmesupportere.

— Jeg har ikke snakket med noen der, men jeg har hørt at de gleder seg veldig til vi kommer. Det er ikke så vant til bortefans, sier Knotten.

Og Blåsarane kan ha valgt en perfekt kamp å dra på langtur for. Med seier søndag, kan ingen av lagene under streken ta de igjen.

— Det blir ekstra spesielt når de virkelig har noe å spille for. Vi håper på tre poeng, og en god, lang tur hjem igjen, sier Knotten.

27 busstimer

27 busstimer senere var de framme i Alta.

— Det gikk overraskende bra. fortere og greiere enn vi hadde trodd, sier Antoni Knotten til Sunnmørsposten.

— Ingen gnagsår bak

— Nei da, he he, det er en frisk og opplagt gjeng.

Kort tid etter at de var framme i Alta lørdag, var det ut og møte Alta sin supporterklubb.

Søndag formiddag er det ny tur til supporterklubben Steinberget sin stampub.

- Fantastisk gjeng

— Kunne du brukt 30 timer i buss hver vei for å se favorittlaget?

— Hehe, det kan faktisk hende. Men det betyr mye at de gjør det. Det er forpliktende for oss når supporterne gjør sånt. Det bør være god motivasjon for spillerne, sier Hødd-trener Sindre Eid.

Og det kan komme godt med for Alta borte er ingen lett oppgave.

— Det er alltid en tøff kamp. Vi har vel aldri vunnet der før, men slike rekker kan brytes. Vi skal gjøre vårt beste, sier Eid. Og dersom Hødd «endelig» får en seier i Finnmarkshallen, kan ingen av bunnlagene, inkludert Alta, ta dem igjen.

- Hvordan ser troppen ut før kampen?

— Vi har litt smårusk. Noen spillere er litt usikre, men vi skal uansett stille et godt lag, sier Eid.