– Jeg er skadefri og i god fysisk form, sier Fredrik Strømstad til Fædrelandsvennen. Strømstad som har vært landslagets førstevalg på høyrekanten det siste året, har vært skadet lenge. Han mener selv det har svingt for mye i prestasjonene den siste tiden.

– Jeg har trent godt lenge nå, selv om det har gått litt opp og ned. Men jeg håper jeg blir tatt ut, sier han. Strømstad legger ikke skjul på at han blir skuffet dersom det viser seg at han må se kampen fra sofaen hjemme.

BLIR SKUFFET

– Det er klart jeg blir skuffet, men samtidig har jeg ikke noe problem med å forstå det dersom det skulle skje, sier han.

Med landslagsledelsen på plass på blir det selvsagt viktig å gjøre en god kamp. Assistenttrener Ola By Rise sier likevel at Stabæk-kampen ikke er avgjørende for hvem som blir tatt ut.

– Både Åge og jeg skal se kampen fra tribunen. Doffen blir etter all sannsynlighet med i troppen, mens Fredrik er på vei tilbake. Det så jeg flere glimt av i tv-kampen mot Tromsø, sier By Rise

ORDKNAPP HÆSTAD

Assistenttreneren mener at den motgangen Start nå opplever sportslig sammenfalt med da Fredrik først ble skadet.

– I form er Fredrik en eksponent for konstruktiv terrierfotball. Han er kreativ, har godt blikk og har scoret på landslaget. Han er kvikk både offensivt og defensivt, sier han

Også Kristofer Hæstad er aktuell til privatlandskampen mot Argentina 22. august. Men midtbanespilleren var heller ordknapp da Fædrelandsvennen spurte ham om morgendagens landslagsuttak.

– Det gidder jeg ikke snakke om nå, var Hæstads eneste kommentar.

GODE NOK FOR LANDSLAGET

Start-trener Stig Inge Bjørnebye mener både Strømstad og Hæstad er i god nok form for landslaget.

– Både Fredrik og Doffen er gode nok. Og jeg har en god dialog med Åge på mine spillere, forteller Start-treneren.

Bjørnebye sikker på at Fredrik Strømstad er på vei tilbake i storform.

– Fredrik er ikke vant til å være skadet, han er vant til å spille kamp etter kamp. Så det er viktig at han er i form, og den formen er han i ferd med å finne tilbake til, sier Bjørnebye.

Start-treneren tror det er viktig for hele klubben at laget hans har spillere på landslaget.

– Har vi to spillere på landslaget er det strålende. Det at de får med seg hjem gode referanser på et høyt nivå mot gode spillere, er positivt for alle, sier han.