KRISTIANSAND: — Dette er noe ekte, med gode råvarer. Akkurat som med treningen min: Det må ligge et godt grunnlag til rette for en god trening, sier Ida Marcussen (26) før hun heller i ingrediensene til sitt nye brød, «Idas treningsbrød».

Det er i samarbeid med Drømmeplassen at Marcussen lanserte sitt eget brød onsdag. For å markere det samlet hun sine sponsorer og samarbeidspartene, og sto selv for brødbakingen.

— Jeg er veldig opptatt av helse, toppidrett og ærlig satsing. Dette brødet går inn under de kriteriene. Det er sunt og samtidig godt både før, under og etter treningen, sier Vågsbygd-jenta.

- Liker det de står for

Grunnen til at også Drømmeplassen ønsker å være med på Team Ida 2014, er fordi gründer Akki Lidi kan trekke paralleller mellom måten hun baker til hvordan Marcussen trener.

— Vi lager brødene våre i steinovn, som går bort fra nymotens maskiner. På samme måte går Ida mot strømmen i måten hun trener på. Det er det kun hardt arbeid som gjelder, ikke noen hjelpemidler. Det synes jeg er spennende, sier Lidi.

Håper å selge 50 om dagen

Det er ennå ikke klart noen pris på brødet, men Lidi håper å selge 50 brød om dagen.

— Det er nok det vi kommer til å ha som utgangspunkt. Jeg vet jo ikke hvordan det vil slå an, men forhåpentligvis blir det flere, sier sjefen for Drømmeplassen-sjefen.

Nå har Marcussen fått på plass sponsorteamet for 2014-sesongen, og selv er hun godt fornøyd med dem hun har rundt seg.

— Det gir meg en større motivasjon på trening, når jeg vet at jeg trener for flere enn bare meg selv. Og dette er ikke bare folk som forventer store resultater, det er noen som støtter filosofien og treningsmetodene våre, sier Marcussen.